Під час зустріч з Європейською STEM-коаліцією окреслено цілі STEM-освіти

Одним із пріоритетних напрямів розвитку української освіти є STEM-освіта. Упровадження STEM спрямоване на формування і розвиток у здобувачів освіти навичок науково-дослідницької, винахідницької, підприємницької діяльності; популяризацію науково-технічних та інженерних професій; досягнення гендерної рівності у науковій, технологічній сферах; надання рівного доступу до здобуття STEM-освіти здобувачам освіти з особливими потребами; підвищення якості освіти та інтеграцію системи освіти України в європейський та світовий освітній простір.

З метою обміну досвідом розвитку STEM-освіти у м. Таллін (Естонія) з 28 по 30 листопада 2023 року відбулась зустріч представників Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», громадських організацій і бізнесу з представниками Європейської STEM-коаліції. Також на заході були делегації з Австралії, Бельгії, Данії, Іспанії, Нідерландів, Фінляндії.

Під час зустрічі відбулись воркшопи, де було представлено український та європейський досвід упровадження та розвитку STEM-освіти, обговорено шляхи мотивування дітей та молоді до вивчення STEM-предметів, розглянуто питання розширення мережі регіональних STEM-центрів / лабораторій та безперервного навчання вчителів, як важливого фактору розвитку STEM-освіти.

За результатами зустрічі розроблено дорожню карту розвитку STEM-освіти в Україні та окреслено 7 цілей STEM-освіти:

  • підвищення інтересу молоді до науки;

  • збільшення участі вищої освіти у розвитку напрямів STEM;

  • підвищення результативності природничо-математичної освіти;

  • проведення досліджень з напрямів STEM;

  • підвищення наукової та цифрової грамотності;

  • сприяння дослідженню нових викликів та національних потреб;

  • задоволення попиту на знання та навички STEM.

Захід відбувся за сприяння STEM Coalition Ukraine, CSR Ukraine, експертної організації «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», #Дівчата STEM, EU STEM Coalition, ETAGE Estonian Research Counsil.

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×