Вшанування тріумфаторів VIII Міжнародного творчого конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами»

 

Традиційно до Міжнародного Дня матері серед учнів 1–4 та 5–11 класів закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти проводився Міжнародний творчий конкурс «Малюнок, вірш, лист до мами».

Організаційними партнерами конкурсу, ініційованого Міжнародним культурним центром «Сяйво» спільно з Міжнародною школою «Меридіан», виступили ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Київський міський центр сім’ї «Родинний дім» при Київській міській державній адміністрації, Мала академія наук України, ГО «Федерація жінок за мир у всьому світі» та ГО «Федерація всесвітнього миру».

Основними темами конкурсних робіт 2020 року стали: «Родина та родинні цінності», «Повага до батьків», «Мама і Україна».

Наприкінці листопада відбулася церемонія нагородження переможців та призерів вже VIII Міжнародного творчого конкурсу, що цьогоріч проходила в онлайн-форматі із трансляцією на «YouTube»-каналі Міжнародного культурного центру «Сяйво» та підключенням у «Zoom».

Захід розпочався зі вступного слова головного спеціаліста Головного управління шкільної освіти директорату Міністерства освіти і науки України Оксани Коваленко. Привітавши всіх конкурсантів із завершенням чергового етапу конкурсу, пані Оксана наголосила на важливості ролі матері у житті кожної дитини. Подякувавши учасникам та їхнім батькам і вчителям, які брали активну участь у підготовці дітей до змагань, вона підкреслила, що цей захід надає школярам можливість поглянути на маму іншими очима й висловити свою любов до неї мовами живопису, поезії та прози.

 

Вітання аудиторії адресував і голова правління Міжнародного культурного центру «Сяйво» професор Володимир Сергійчук, який зробив акцент на масштабності конкурсу. Володимир Іванович зазначив, що він гарантовано стане першим кроком юних митців до підкорення нових творчих висот і вшанування образу матері. Професор висловив вдячність учасникам і побажав їм подальших успіхів.

Промову виголосила і заступник директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Олена Дубовик. Пані Олена у дуже оригінальний спосіб розтлумачила символічність вісімки, яка стала основною цифрою конкурсу: цього року він пройшов уже ввосьме, а кількість його учасників склала понад 8 тисяч. До того ж, Олена Анатоліївна звернула увагу на те, що перевернута вісімка являє собою знак безкінечності, що дає надію на тривалість змагань, які вже набули статусу традиційних. Пані Олена також наголосила на високій якості виконання конкурсних робіт, їхній нестандартності, різноманітності та інноваційності, які приємно вразили членів журі і водночас поставили їх перед нелегким вибором найкращих із кращих.

До конкурсантів звернулася директорка Міжнародної школи «Меридіан» Наталія Сошнікова. Вітаючи учасників, пані Наталія провела цікаву аналогію між їхньою творчістю і набутками славетних українців, зокрема Тараса Шевченка, у творах якого образ матері є одним із наскрізних. Незважаючи на складні умови сьогодення, вона висловила сподівання на краще майбутнє, запорукою якого вважає саме талановитих дітей.

До слова запросили і першого Надзвичайного та Повноважного Посла України у Туреччині, співзасновника Міжнародного культурного центру «Сяйво» Ігоря Турянського. Пан Ігор зосередився на ключовій ролі родини та сімейних цінностей у сучасному соціумі, закликавши дітей висловлювати свою любов і теплі почуття до батьків повсякчас, не чекаючи слушного моменту або особливої нагоди.

Конкурсантів вітали члени компетентного журі, до складу якого увійшли голова ГО «Федерація жінок за мир у всьому світі» Тетяна Коцеба, начальник відділу з питань інформаційно-консультативної роботи Київського міського центру сім’ї «Родинний дім» Тетяна Гуденко, науковий співробітник Галина Коломоєць та методист вищої категорії Ольга Дмитраш ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» й  інші.

 

У межах заходу на зв’язок виходили юні призери конкурсу, які презентували свої роботи у «Zoom». Усіх переможців і номінантів VIII Міжнародного творчого конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами» нагороджено цінними призами: планшетами, безпровідними навушниками та смарт-браслетами.

Трансляцію церемонії нагородження тріумфаторів конкурсу можна подивитися на «YouTube»-каналі Міжнародного культурного центру «Сяйво» за  посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=QXC-CzLCea0

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×