Актуальні питання природничої освіти обговорили на Всеукраїнській конференції «Хімія (і не тільки): реалії та перспективи природничої освіти в Новій українській школі»

15–16 серпня 2024 року в рамках упровадження та апробації інноваційного пілотного проєкту «Всеукраїнські дебати «Довкілля та суспільство» відбулась Всеукраїнська конференція «Хімія (і не тільки): реалії та перспективи природничої освіти в Новій українській школі».

Організаторами конференції є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Громадська організація «Брейншторм».

Ключовими аспектами конференції були такі:сучасні підходи до викладання природничих наук, зокрема хімії, з урахуванням концепції Нової української школи; перспективи міждисциплінарного підходу в природничій освіті; використання дебатів як ефективного інструменту навчання та формування активної громадянської позиції.

Спікерами конференції були провідні фахівці природничої освітньої галузі: Надія Шиян, Ольга Ярошенко, Олександр Недоруб, Лілія Мідак, Галина Ягенська та Костянтин Задорожний, Борис Кремінський, Юрій Халавка, Наталія Зима, Володимир Половський, Олексій Григорович та Антон Євтушок.

Учасники заходу обговорили стратегії роботи з обдарованою молоддю, проблеми впровадження дебатів в освітній процес та їх роль у формуванні активної громадянської позиції учнівства, розглянули питання створення сприятливого освітнього середовища, індивідуалізації навчання та розвитку творчого потенціалу здобувачів освіти, окреслили актуальні екологічні та соціальні проблеми, які можуть стати темами дебатів. Спікери торкнулись і таких питань, як відсутність мотивації молоді до навчання, зниження самооцінки та впевненості у власних здібностях.

Конференція стала платформою для плідного діалогу між учителями, науковцями та освітніми експертами. Проєкт «Всеукраїнські дебати «Довкілля та суспільство» викликав значний інтерес як ефективний інструмент для підвищення екологічної грамотності та соціальної відповідальності здобувачів освіти.

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×