Всеукраїнський фестиваль “STEM-весна – 2024” продовжує вражати неймовірними подіями.

З 24 по 26 квітня 2024 року проходив V Міжнародний STEAM-конкурс серед здобувачів освіти «Врятуємо планету разом». Юних винахідників гостинно приймав Центр освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради.

Конкурс проводиться щорічно для учнівської та студентської молоді закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної  освіти.

Мета конкурсу – ознайомлення громадськості з інноваційними освітніми технологіями, створення платформи для спілкування, пошуку та підтримки юних винахідників, перспективних  ідей і досвіду щодо розвитку  STEAM-освіти та визначення “Винахідника року”.

78 креативних проєктів було представлено учнівською та студентською молоддю з різних областей України у таких номінаціях за напрямами:

  • науково-дослідний, науково-технічний та ІТ-інженерія;
  • еколого-натуралістичний і біотехнологічний та соціальний;
  • художньо-естетичний та дизайн і архітектура.

Учасниками і партнерами V Міжнародного STEAM-конкурсу «Врятуємо планету разом» були представники не тільки України, а і Канади, Сполучених Штатів Америки, Латвії, Франції, Італії, Австрії, Румунії та Чехії.

До захисту члени журі запропонували 50 цікавих проєктів, які можуть стати майбутнім джерелом зростання економічного та інтелектуального потенціалу країни та сприяти популяризації молодіжної науки в Україні та за її межами.

Три дні, насичені презентаціями, дослідженнями і пошуком, відкрили світу науки майбутніх Нобелівських лауреатів.

«Винахідником року – 2024» став Володимир Фіголь, вихованець Міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (науковий  керівник Олександр Аронець).

Переможцями конкурсу у номінаціях стали:

Олександр Лісовський, здобувач освіти ліцею ім. Миколи Сабата (науковий керівник Анатолій Казмерчук);

Вероніка Панашенко, здобувачка освіти ліцею № 10 Івано-Франківської міської ради (науковий керівник Марія Починок);

Назарій Костюк, здобувач освіти ліцею ім. Романа Шухевича (науковий керівник Ігор Ліщинський);

Станіслав Починок, здобувач освіти ліцею № 11 Івано-Франківської міської ради (науковий керівник Олександр Аронець);

Дар’я Кірсанова, здобувачка освіти ліцею № 3 Івано-Франківської міської ради (науковий керівник Христина Богович).

Всі переможці та учасники отримали винагороди для реалізації проєктів і подарунки від Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації та депутатського корпусу.

Конкурс організовано і проведено за підтримки Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та відділу  STEM-освіти Державної наукової установи “Інститут модернізації змісту освіти”. Особливі слова вдячності колективу Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради за ґрунтовну роботу.

Всеукраїнський фестиваль “STEM-весна – 2024” впевнено крокує областями України. Слідкувати за подіями можна на Фейсбук сторінці “Відділ STEM-освіти ІМЗО”. Далі буде…

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×