Визначені переможці  випуску «Samsung IT-школи» за 2020/2021 навчальний рік

 

П’ятий рік поспіль у рамках меморандуму відділ STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» підтримує унікальний проєкт компанії Samsung Electronics: «Samsung IT-школа», який дає можливість талановитим учням 9-10 класів здобути якісну й безкоштовну IT-освіту за світовими стандартами міжнародних компаній.

Перші дві школи відкрилися ще 2016 року в Києві. З того часу відбулися суттєви зміни: збільшилася популярність проєкту й кількість учасників, розширилася географія з новими представництвами в Харкові, Львові та Дніпрі. А торік, у зв’язку з карантином, навчання перемістилося зі спеціально обладнаних компанією Samsung комп’ютерних класів в онлайн-формат. Однак дещо залишилося незмінним – за будь-яких умов учні навчаються у професіоналів, розвивають конкретні навички й пробують сили в обраній діяльності, розробляють різноманітні програми, додатки й ігри.

Нещодавно відбувся п’ятий випуск «Samsung IT-школи» – унікального проєкту компанії Samsung Electronics,

Цього року випускники «Samsung IT-школи» представили й успішно захистили фінальні проєкти, продемонструвавши результати своєї наполегливої річної праці. «Проєкт «Samsung IT – школа»  надає можливостi учням ще  під час навчання у школі отримати практичний досвід в IT-сфері. І це не лише навички програмування, а перш за все можливість замислитися щодо потреб людей, як змінюється наш світ i яке місце в ньому займають зручні цифрові додатки та ще безліч питань.

«Проєкт «Samsung IT – школа» унікальний ще й тим, що разом із учнями підвищують свою майстерність вчителі. Це призводить до підвищення якості освіти в Україні», – зазначила Ольга Коршунова, науковий співробітник відділу STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» під час презентації випускниками проєктів.

За підсумками голосування компетентного журі, до складу якого входили представники Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», було обрано трьох переможців. Найкращі проєкти випуску «Samsung IT-школи» 2020/2021 навчального року компанія Samsung Electronics відзначила цінними призами.

Перше місце здобув Ананьєв Несторіан (технічний ліцей № 9, Харків). Його IT-доробок – це гра для складання слів Super Words, або скорочено Swords. «Я присвячую цей проєкт тому, щоб усі люди на нашій планеті постійно розвивалися, розширювали й поглиблювали свої знання, здобували нові навички й вміння», – так сам переможець пояснив мету, якої він намагається досягнути зі своєю грою.

На другому місці – команда учнів НВК № 45 «Академічна гімназія» з Харкова. Рогач Вадим, Максим Янушев, Килипко Софія, Данг Аня доклали  зусиль до свого проєкту – мобільного додатка для туристів SeeU, що допомагає дізнаватися нове про картини та пам’ятки архітектури. Він розроблений для людей, які постійно подорожують або відвідують музеї та інші цікаві історичні місця. SeeU застосовує камеру та штучний інтелект, який вміє розпізнавати картини. Що вражає: учні самостійно натренували нейронну мережу, яку SeeU використовує для розпізнавання картин та вже заявили про наміри розвивати його й поповнювати базу даних.

На третьому місці опинилася ще одна учениця НВК № 45 «Академічна гімназія» з Харкова – Грибанова Вероніка. Її додаток Crystal Calc має досить практичне застосування і розроблявся спеціально для магазину, що виготовляє штори й аксесуари зі скляних намистин-кристалів, зокрема такі елементи, як струни – фрагменти штор, троси з нанизаними намистинами. У додатку клієнт магазину може створити свій індивідуальний та унікальний дизайн таких струн, подивитися, який вигляд матиме готовий виріб та автоматично розрахувати його вартість.

У держави є колосальний запит на ІТ-фахівців, тому проєкти, які долучають дітей до ІТ та програмування ще зі школи є дуже цінними і необхідними.

Безперечно, що навчання стало корисним для всіх випускників і допомогло їм остаточно визначитися з вибором майбутньої професії.

Реєстрація на 2021-2022 навчальний рік уже розпочалася й триватиме до 31 серпня 2021 року. Заповніть форму за посиланням, складіть вступне тестування й отримайте можливість безкоштовно навчатися в «Samsung ІТ-школі».

Довідково про проєкт

«IT-школа Samsung» – це освітній проєкт компанії Samsung, реалізований за підтримки Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у рамках меморандуму, який передбачає безкоштовне навчання учнів старших класів закладів загальної середньої освіти на базі спеціально обладнаних сучасною технікою кабінетів.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×