1 грудня стартує ІV Відкритий марафон з української мови 

 

01 грудня 2023 року розпочнеться перший етап IV Відкритого марафону з української мови. Учасниками цього інтелектуального змагання можуть бути учні 3–11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Для участі у Марафоні потрібно до початку першого етапу зареєструватися на платформі з визначення рівня знань за покликанням https://cutt.ly/3wQRe5GO.

Цього року приєднатися до Марафону можна протягом усього періоду проведення змагання: з 01 по 24 грудня. Однак, завдання етапів Марафону, які вже завершені відповідно до графіку, не будуть доступні для виконання.

Графік проведення етапів Марафону:

I етап – Культура слова. Лексикологія, фразеологія (з 14:00 01 грудня до 20:00 03 грудня);

II етап – Граматика. Синтаксис, морфологія, словотворення (з 14:00 08 грудня до 20:00 10 грудня);

III етап – Правопис. Орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія (з 14:00 15 грудня до 20:00 17 грудня);

IV етап – Робота з текстом (з 14:00 22 грудня до 20:00 24 грудня).

Метою проведення Марафону є розвиток в учнівської і студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови.

Організатором Марафону є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» за сприяння Асоціації інноваційної та цифрової освіти та компанії «UBOS.tech».

Робочу групу зі створення тестових завдань для Марафону очолює Сергій Дмитрієв, кандидат філологічних наук, доцент кафедри загального та словʼянського мовознавства Одеського національного університету імені Іллі Мечникова.

Відеоінструкція щодо реєстрації та виконання завдань ІV Відкритого марафону з української мови: https://youtu.be/9bLnOLQOfqg

Нагадаємо, що IIІ Всеукраїнський відкритий марафон з української мови об’єднав понад 20 тисяч учасників. 2 176 мовознавців посіли призові місця.

Детальну інформацію про Марафон можна знайти тут https://imzo.gov.ua/zahodi/konkursi-dlya-uchniv-pto/vseukrains-kyy-vidkrytyy-marafon-z-ukrains-koi-movy/iv-vidkrytyy-marafon-z-ukrains-koi-movy/

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×