Інноваційний освітній проєкт «Організаційні та науково-методичні умови створення STEM-центрів» розширює свою географію

 

23 жовтня 2023 року на базі Спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району міста Києва стартував новий цикл заходів з підготовки педагогічних колективів закладів освіти до реалізації інноваційного освітнього проєкту за темою «Організаційні та науково-методичні умови створення STEM-центрів» (наказ МОН від 12.10.2023 № 1237 «Про розширення бази реалізації інноваційного освітнього проєкту»).

Під час інформаційно-консультаційної наради для нових учасників проєкту було висвітлено актуальні питання організації освітнього процесу в умовах реалізації інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня; шляхи пошуку нових ідей та можливостей для розвитку STEM-освіти та упровадження STEM-технологій у систему роботи закладу загальної середньої освіти; питання професійного розвитку педагогічних працівників в умовах реалізації Концепції Нової української школи.

Значну увагу було приділено питанням організаційної та науково-методичної підтримки професійного розвитку педагогічних працівників на базі Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти». Також було представлено досвід участі освітян у тематичних фестивалях «STEM-весна», «Robotika», «Class ідея» та заходах «STEM-тиждень», «День науки». Для здобувачів освіти було запропоновано участь у всеукраїнських змаганнях з моделювання «розумних» пристроїв «STEAM-House», «Роботрафік», «Дівчата STEM», «ІТ-дівчата», «FIRST LEGO League», «FIRST LEGO LeagueJunior».

Захід було організовано відділом інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи та відділом STEM-освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» за підтримки адміністрації Спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району міста Києва.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×