Інститут модернізації змісту освіти надає роз’яснення про конкурсний відбір підручників з російської мови для 5-х класів

 

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» інформує, що конкурсний відбір підручників (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2021-2022 роках (5 клас) (далі – конкурсний відбір) було оголошено відповідно до наказу МОН від  30 вересня 2021 року № 1048 (зі змінами, внесеними  наказом МОН від 09 грудня 2021 року № 1334) – задовго до повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Цим же наказом було визначено перелік назв підручників, що можуть брати участь у конкурсному відборі.

У зв’язку з початком війни строки проведення конкурсного відбору було пролонговано відповідно до наказу МОН від 23 травня 2022 року № 467. Наразі закладами освіти здійснюється вибір підручників для 5 класу. На основі результатів вибору Міністерством освіти і науки України буде сформовано перелік підручників, що можуть видаватися за кошти державного бюджету.

У зв’язку з трагічними подіями, спричиненими російською агресією проти України та українського народу, буде прийнято окреме рішення про можливість видання підручників з російської мови.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×