Розпочато цикл вебінарів з електронного документообігу в закладах освіти в інформаційно-комунікаційній системі «Єдина школа»

 

18 травня 2023 року за ініціативи компанії «ТАТЛ ТЕХНОЛОДЖІ» відбувся старт нового циклу ознайомлення освітян з можливостями автоматизованої системи «Єдина школа» у веденні електронного документообігу в закладах освіти, який реалізується в умовах проведення експерименту всеукраїнського рівня за темою «Впровадження сучасних інформаційних технологій («Єдина школа») в освітню управлінську діяльність» (наказ МОН України від 13.03.2019 № 341), що координує відділ інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Курс спрямований для підвищення кваліфікації працівників департаментів, управлінь, відділів освіти і науки обласних, міських, районних та державних адміністрацій щодо користування програмою та різними модулями системи «Єдина школа», ознайомлення з функціональними можливостями цієї системи та своєчасної й належної підготовки до нового навчального року.

Розпочався курс з інформаційно-консультаційного всеукраїнського вебінару на тему «Формування освітньої аналітики в системі «Єдина школа». (Загалом, такі курси щороку організовуються з метою надання постійного супроводу користувачам програми, підтримки їх роботи у всіх модулях. Одним із видів такої підтримки є систематичне проведення вебінарів щодо ознайомлення з функціональними можливостями системи «Єдина школа»).

На вебінарі була  наочна демонстрація функційних можливостей актуального на сьогодні модуля програми «Єдина школа» – «Аналітика і звітність». Модуль містить аналітичні інструменти системи для налагодження інформаційної онлайн-взаємодії між закладами освіти та органами управління освітою шляхом автоматичного формування дашбордів освітньої аналітики та звітності.

Понад 500 учасників вебінару з усієї України дізналися про структуру інформаційно-комунікаційної автоматизованої системи «Єдина школа», про засоби наочного подання і фіксування освітньої інформації в її модулях із подальшим формуванням статистичних даних, реалізацію інтерактивного зв’язку із учнями і батьками. Побачили, як формується статистична звітність в модулі «Адміністрування», як систематизуються дані підвідомчих закладів освіти в управлінському модулі «Аналітика і звітування». На закінчення вебінару, який проходив у форматі інтерактивної зустрічі, слухачі  поспілкувалися зі спікером, обговорили актуальні питання й опції програми.

Інформаційно-комунікаційна автоматизована система «Єдина школа» в модулі програми «Аналітика і звітність» надає можливості для оптимізації збору та аналізу інформації для повноцінної аналітики та управління змінами освітнього процесу закладів освіти, для здійснення аналізу достовірних освітніх даних та швидкого виявлення ризиків, що можуть виникати під час екстрених подій. «Єдина школа» створила інструменти, що допомагають і керівництву закладу освіти, і органам управління освітою проводити щоденний моніторинг освітньої діяльності. Ці та інші актуальні опції програми будуть детально розглядатися під час проведення наступних всеукраїнських вебінарів з курсу.

Фахівці компанії «ТАТЛ ТЕХНОЛОДЖІ» продовжують роботу над функціональним вдосконаленням сучасного цифрового продукту у відповідності із соціальним запитом. На сьогодні доступ до системи «Єдина школа» отримали 2133 закладів освіти та більше, ніж 1,5 млн. користувачів (64194 вчителів, 808084 учнів, 656552 батьків) з усіх регіонів України.

Результатом проведення всеукраїнського вебінару є усвідомлення учасників, що система «Єдина школа» є однією з надійних шляхів до повної цифровізації освіти в Україні.

Переглянути всеукраїнський вебінар можна на YouTube: Формування освітньої аналітики в системі «Єдина школа» – YouTube

 

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×