У Чернівцях визначили переможців Х Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

 

З 19 квітня по 21 квітня 2023 року у дистанційній формі тривав ІV етап Х Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Його учасниками стали команди із 20 областей України та міста Києва. Загалом взяли участь 62 учні: 31 учень (серед яких троє восьмикласників та четверо дев’ятикласників) виступали за 10 клас та 31 учень 11 класу.

Оргкомітет та члени журі працювали на базі комунальної установи школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей» м. Чернівці, де і проходили урочистості з нагоди відкриття олімпіади та її завершення.

Учасників олімпіади та їх наставників привітали Оксана Сакрієр, директор департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації (обласної військової адміністрації), голова оргкомітету; Світлана Мистюк, завідувач сектору Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», заступник голови оргкомітету, координатор; Володимир Безруков, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат біологічних наук, голова журі.

Інтелектуальні змагання проходили в умовах воєнного стану, введеного в Україні, тому формат їх проведення, порівняно з минулими роками, був змінений. Робота розпочалася після детального інструктажу та консультацій для учнів.

Дистанційний захист екологічних проєктів дозволив усім учасникам з різних куточків країни та за її межами на рівних умовах презентувати свою роботу. Онлайн-захист тривав упродовж двох днів.

Проєкти учасників оцінювало високопрофесійне журі – науковці закладів вищої освіти України, співробітники природоохоронних установ, центрів еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, учителі закладів загальної середньої освіти.

Тематика наукових робіт учасників розкрила широкий спектр екологічних проблем України. Переважна більшість учнів захистила власні проєкти на достатньому науковому рівні. Це свідчить про високий рівень зацікавленості дітей екологічними проблемами, створення ефективної моделі проведення учнівських наукових екологічних досліджень та цілеспрямовану й системну роботу з обдарованими дітьми в регіонах.

За результатами виступів 5 учасників нагороджено дипломами І ступеня:

  • Степаненка Давида, учня 11 класу Комунального закладу освіти «Фінансово-економічний ліцей наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів» Дніпровської міської ради;
  • Шехета Павла, учня 11 класу Політехнічного ліцею Національного технічного університету України «КПІ» м. Києва;
  • Мавріна Андрія, учня 11 класу Політехнічного ліцею Національного технічного університету України «КПІ» м. Києва;
  • Скрипник Софію, ученицю 9 класу Хмельницького навчально-виховного комплексу №4;
  • Лупула Максима, учня 9 класу Чернівецького багатопрофільного ліцею №11 «Престиж» Чернівецької міської ради.

Дипломи ІІ ступеня здобули 9 учасників олімпіади, ІІІ ступеня – 16, а дипломами Учасника нагороджено 32 учні.

Результати участі учнів закладів загальної середньої освіти у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році буде затверджено наказом Міністерства освіти і науки України.

Співробітниками Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, педагогічним колективом комунальної установи школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей» міста Чернівців було створено оптимальні умови для успішного перебігу змагань.

Довідково.

Протягом квітня 2023 року триває проведення фінального етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, що проводиться відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України 28.03.2023 року № 351 «Про проведення ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році» та з метою виявлення, розвитку і підтримки обдарованої молоді.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×