Питання профорієнтації учнівської молоді обговорили на Міжнародному форумі «Професійна освіта для повоєнної відбудови України-Переможниці»

 

11 жовтня 2022 року за ініціативи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, Освітнього центру економіки федеральної землі Німеччини Мекленбург-Передня Померанія проведено Міжнародний форум «Професійна освіта для повоєнної відбудови України-Переможниці».

Учасники заходу обговорили питання організації діяльності з професійної орієнтації молоді. Також було приділено увагу відповідності ринку праці потребам роботодавців та розвитку професійно-технічної освіти.

Генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина Шумік розповіла, як професійна освіта в Україні реагує на виклики сьогодення.

Гюнтер Трепте, експерт Освітнього центру економіки федеральної землі Німеччини Мекленбург-Передня Померанія, представив досвід організації дуальної системи професійної освіти та шляхи його використання в Україні.

Директор Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України Валентина Радкевич окреслила перспективи осучаснення професійної освіти в інтересах роботодавців.

Ольга Флярковська, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», наголосила на необхідності врахування під час організації профорієнтації учнівської молоді таких факторів, як: інформованість про світ професій, знання особистісних якостей та уміння співвідносити їх з вимогами до обраної професії.

У резолюції за результатами Міжнародного форуму учасники звернулися до Міністерства освіти і науки України за підтримкою децентралізації професійно-технічної освіти та державної служби зайнятості щодо поновлення діяльності регіональних відділень з профорієнтації учнівської молоді.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×