Проведено вебінар «STEM-освіта: методичні рекомендації, планування роботи на 2022/2023 навчальний рік»

 

6 вересня 2022 року відділом STEM-освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» проведено вебінар «STEM-освіта: методичні рекомендації, планування роботи на 2022/2023 навчальний рік».

Метою заходу стало ознайомлення представників освіти і науки з особливостями планування роботи у новому навчальному році, висвітлення проблематики з питань розвитку напрямів SТЕM-освіти в Україні, формування освітнього SТЕM-середовища з використанням технологічних засобів навчання, інноваційних моделей освіти.

З вітальним словом виступила Світлана Горбенко, кандидат психологічних наук, начальник відділу SТЕM-освіти. Особливості професійного розвитку працівників освіти з питань STEM у 2022/2023 навчальному році висвітлила Ірина Василашко, завідувачка сектору інноваційних форм та методів діяльності педагогічних працівників відділу SТЕM-освіти.

Працівниками відділу SТЕM-освіти охоплено питання щодо науково-методичного забезпечення розвитку STEM-освіти, організації освітнього STEM-середовища в умовах сьогодення та залучення здобувачів освіти до дослідницької діяльності шляхом проведення творчих змагань.

У дискусії вебінару взяли участь обласні координатори з питань SТЕM-освіти, які запропонували ідеї, спрямовані на ефективність запровадження SТЕM-навчання у закладах освіти. Учасників вебінару об’єднала думка, що незважаючи на складні для країни часи, спільними зусиллями можливо досягти позитивних результатів в організації SТЕM-навчання у 2022/2023 навчальному році.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×