Українські вчителі фізичної культури встановили рекорд з проведення масових онлайн-уроків

19 серпня 2022 року, відбулась церемонія вручення вчителям фізкультури відзнаки Національного реєстру рекордів України. До проєкту долучилися 125 вчителів з 21 області та провели 959 уроків для дітей з усієї України. До трансляцій доєднувалися школярі з Херсону, Мелітополя і навіть Криму та Макіївки.

Наразі це є абсолютний рекорд спільної роботи українських учителів, яку вирішила відзначити «Книга рекордів України». Диплом «Найбільша кількість вчителів, які провели масові онлайн-уроки фізичної культури» отримали: голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, співзасновник ГО «Джуніор» Олександр Педан, заступник Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов та спільнота вчителів фізкультури.

«Попри війну, рухова активність українських дітей має стати символом нашої боротьби. Завдяки проєкту ми зробили крок уперед в методиці проведення онлайн-уроків з фізичної культури. Наші досягнення свідчать про незламність українських освітян. Разом до перемоги!», – зазначив Олексій Шкуратов.

Громадський рух Олександра Педана «Джуніор» та Міжнародний Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Міністерства освіти і науки об’єднали спільноту вчителів у межах ініціативи «Рухайся більше» для проведення онлайн-занять за спеціально розробленою системою з чітким графіком та змінами на випадок, якщо під час уроку почнеться повітряна тривога. Безпека як дітей, так і вчителів була пріоритетною під час реалізації проєкту.

Численні дослідження свідчать, що прості вправи та спортивні ігри допомагають подолати тривожність та зняти стресову напругу в тілі. Дистанційні уроки фізичної культури організували таким чином, аби вони були доступними та цікавими дітям та підліткам, які проживають у різних куточках України чи тимчасово перебуває за її межами, хто вдома, у прихистках, тимчасових домівках або ж перебував в укриттях.

Джерело – сайт Міністерства освіти і науки України.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×