Всеукраїнський експеримент щодо реалізації Державного стандарту базової середньої освіти триває

 

01 квітня 2022 року під головуванням заступниці Міністра освіти і науки Віри Рогової проведено нараду з керівниками закладів післядипломної педагогічної освіти. Зустріч було присвячено особливостям пілотування НУШ та реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти в умовах воєнного стану.

Директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков та перший заступник директора Юрій Завалевський поінформували про результати опитування щодо можливості пілотних закладів загальної середньої освіти продовжувати свою участь у всеукраїнському експерименті з реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти та підсумки наради з керівниками видавництв щодо використання електронних версій підручників для 5 класу закладів загальної середньої освіти та підготовки навчальних матеріалів та підручників для 6 класу.

Ураховуючи це, було розглянуто план заходів щодо забезпечення закладів загальної середньої освіти підручниками для 5 класів.

Під час робочої наради представники окремих закладів післядипломної педагогічної освіти презентували власні освітні ініціативні практики з навчання педагогічних працівників – учасників пілоту в умовах воєнного стану.

Заступниця Міністра Віра Рогова повідомила учасників наради про методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року, що були затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 01.04.2022 № 290, та рекомендувала ознайомити з ними усіх освітян. Також Віра Рогова окреслила низку завдань щодо продовження експерименту з реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти у 6-х класах.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×