Науковці стають волонтерами: про роботу наукових відділів ІМЗО – Костянтин Шапошников

 

Навіть у складні часи наша робота продовжується. Сьогодні всі ми підтримуємо один одного, віримо в Україну, прагнемо Миру! Низку завдань, які виконують працівники Інституту модернізації змісту освіти, доповнили ті, що на часі.

«Ми беремо участь у роботі ІТ армії України: долучаємося до блокування інтернет-ресурсів агресора, розповсюджуємо правдиву інформацію про вторгнення та злочини окупантів. Ми – учасники волонтерського руху на підтримку Збройних Сил України та територіальної оборони. Як волонтери ми підтримуємо внутрішньо-переміщених осіб та осіб, що залишилися без догляду та піклування», – наголошує Костянтин Шапошников, начальник відділу науково-дослідної роботи та атестації наукових кадрів ІМЗО.

Працівники відділу беруть участь у підготовці звернень та відкритих листів до світових наукових і освітніх організацій щодо виключення країни-агресора з наукового простору.

«Сьогодні ми долучаємося до звернень щодо неможливості співпраці з країною-агресором. Адресатами наших звернень стануть численні транснаціональні корпорації, світові економічні та фінансові організації», – додає Костянтин Шапошников. За його словами, інформація щодо злочинів країни-агресора має бути передана до Суду з прав людини.

Окремим напрямком нашої роботи стає допомога науковцям та освітянам, що вимушено евакуюються за кордон. Ми здійснюємо пошук вакансій та стипендій від ЗВО та наукових установ Європи.

Триває й поточна робота. Днями науковці нашої установи доєднаються до вебінарів, організованих компанією Clarivate. Першим вебінаром стане вебінар Clarivate «Цитування та їхній аналіз» (10.03.2022 р.). Аналіз цитувань дозволяє прогнозувати напрямки розвитку науки, проводити порівняльний аналіз ефективності роботи науковця, установ, країн. Наступними заходами стануть вебінар Clarivate «Практикум: Web of Science Core Collection базовий та розширений пошуки» (15.03.2022 р.), вебінар Clarivate Research Smarter: Прикладна наукометрія» (22.03.2022 р.), вебінар Clarivate Research Smarter: Зважена оцінка видань» (24.03.2022 р.).

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×