Вітаю з Міжнародним днем рідної мови!

Шановні друзі!

Вітаю з Міжнародним днем рідної мови! Щороку, 21 лютого, ми вшановуємо рідне слово – важливий елемент національної культурної свідомості людини. Адже саме мова накопичує досвід попередніх поколінь, історію народу, культуру, традиції, інтелектуальний та духовний розвиток кожного етносу.

Українська держава створює належні умови для задоволення освітніх потреб представників різних національностей. Міністерство освіти і науки України та Інститут модернізації змісту освіти сприяють навчально-методичному забезпеченню та створенню належних умов для вивчення державної та рідної мов в закладах освіти, де є класи з навчанням мовами національних меншин та корінних народів.

Упровадження інформаційно-комунікаційних технологій, створення нового покоління підручників та сучасних електронних дидактичних матеріалів сприяють поліпшенню якості навчання та вивченню як української мови, так і мов національних меншин, мов міжнародного спілкування. Зазначу, що лише протягом останніх двох років для школярів 3, 4, 7 та 8 класів, які навчаються мовами національних меншин та корінних народів, за кошти державного бюджету видано 148 назв оригінальних та перекладних підручників загальним накладом 679 617 примірників.

Також організовано низку культурно-освітніх заходів до Міжнародного дня рідної мови: конференції, вебінари та художні читання. Ці заходи сприятимуть задоволенню освітньо-мовних потреб представників різних національностей, вихованню взаєморозуміння та міжнаціональної злагоди в Україні.

Щиро бажаю кожному з вас душею і серцем любити нашу країну, пишатися своєю рідною мовою!

 

 

Директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»

Євген БАЖЕНКОВ

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×