Відбулась щорічна онлайн-конференція «Інновації тіловиховання 3.0. Виклики сьогодення»

 

27 жовтня 2022 року відбулась щорічна онлайн-конференція «Інновації тіловиховання 3.0. Виклики сьогодення» для всього вчительського, експертного та батьківського ком’юніті.

Організаторами заходу виступили Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation за підтримки Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Робота конференції була організована за такими напрямами:

📌 Тренди та інновації освітньої галузі.

📌 Нова фізична культура — долаємо виклики.

📌 Ментальне здоров’я та соціальні зв’язки.

📌 Інклюзія та безбар’єрність.

📌 Спортивний фронт.

Директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков  презентував матеріали на тему: «Зміни в державній політиці. Освітня галузь «Фізична культура»». Під час свого виступу він ознайомив учасників заходу з модельною навчальною програмою «Фізична культура. 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти, розробленою на основі Державного стандарту базової середньої освіти.

«Програма, до якої увійшли 60 варіативних модулів, реалізує визначені в стандарті ціннісні орієнтири, ключові компетентності та наскрізні уміння учнів/учениць, й закладає основу для подальшого впроваджування освітньої галузі фізичної культури Державного стандарту базової середньої освіти”, – зазначив Євген Баженков.

Галина Коломоєць, начальниця відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» виступила перед учасниками конференції з доповіддю на тему: «Фаховий розвиток вчителя фізичної культури: навчання, підвищення кваліфікації та інші можливості для педагогів» і презентувала  матеріали щодо формування  ключових компетентностей учнів на уроках фізичної культури, особливостей виховання рухової активності у дітей, співпраці вчителя з учнями та батьками.

Зі своєю доповіддю «Сучасні виклики в освітній галузі «Фізична культура»» виступив Андрій Боляк, заступник Голови Комітету  з фізичного виховання та спорту МОН України, президент федерації чирлідингу та чирспорту України, член президії Європейської асоціації чирлідингу, керівник освітніх та спортивних проєктів.

Цьогорічна конференція обʼєднала активних вчителів, представників спорту та наукових експертів. Учасники заходу мали змогу отримати корисний контент, обговорити виклики, зміни та інновації в напрямку фізичного виховання, спорту та ментального здоров’я; можливість поставити питання експертам у сфері освіти, спорту та психології. Також своїм досвідом поділились українські спортсмени, які продовжують тренування та досягають великих перемог в умовах повномасштабного вторгнення.

Матеріали конференції можна переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=9wQhcopsLRY

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×