Проведено X Всеукраїнську інтерактивну науково-практичну конференцію «Цифрові технології в освітньому процесі закладів освіти»

 

З 28 вересня по 27 жовтня 2021 року було проведено X Всеукраїнську інтерактивну науково-практичну конференцію «Цифрові технології в освітньому процесі закладів освіти». Підсумкове пленарне онлайн-засідання конференції відбулося 27 жовтня 2021 року. Десятий рік поспіль до цієї події долучаються вчителі, науковці, викладачі з різних областей України, які небайдужі до використання ІКТ в освіті, її цифрової трансформації та розвитку.

Організатори заходу: ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Інститут інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України, Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Модератором заходу був Іван Вєтров, проректор із зовнішніх зв’язків і моніторингу якості освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Від ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у пленарному онлайн-засіданні конференції взяв участь перший заступник директора, доктор педагогічних наук, професор Юрій Завалевський. Він наголосив на необхідності розвитку цифрових технологій, що викликано не лише пандемією COVID-19, а і тим, що сучасна молодь зацікавлена навчанням з використанням новітніх технологій. Юрій Іванович також акцентував на важливості забезпечення закладів освіти якісним обладнанням та підготовки вчителів до використання ІКТ в освітньому процесі. Він підкреслив, що цифрові технології входять в наше життя і вони мають допомогти нашим дітям здобути знання, необхідні їм для успішного майбутнього.

Доповіді учасників заходу стосувалися дистанційного навчання, використання цифрових інструментів та хмаро орієнтованих технологій, кібербезпеки в освітньому процесі, цифрової компетентності педагогів тощо.

Пленарне онлайн-засідання конференції завершилося панельною дискусією щодо ролі вчителя в освітньому процесі, готовності вчителів до змін, а також поєднання реальності та віртуальної реальності.

Відеозапис X Всеукраїнської інтерактивної науково-практичної конференції «Цифрові технології в освітньому процесі закладів освіти»

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×