У Києві відбулася ІІІ Літня Гімназіада України з бадмінтону

 

З метою стимулювання розвитку фізичної культури та спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти, масового залучення учнівської молоді до занять спортом вперше в Україні з 6 по 9 травня 2021 року на базі KYIV RACKET SPORTS PARK проведено ІІІ Літню Гімназіаду України з бадмінтону.

Організаторами змагань виступили Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Українська федерація учнівського спорту та Федерація бадмінтону України на чолі з Президентом Олексієм Дніпровим.

В урочистостях взяли участь представники ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Галина Коломоєць та Віталій Китрар, які привітали юних бадмінтоністів та побажали перемоги.

Важливо, що на уроках фізичної культури у закладах загальної середньої освіти можна запроваджувати варіативний модуль «Бадмінтон» та готувати учнів до таких змагань.

Як зазначив Президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба: «Бадмінтон – це вид спорту, який можна полюбити за його динаміку, швидкість, концентрацію та уважність. Ще не вщухли емоції від перегляду чемпіонату Європи, який вперше блискуче пройшов в Україні, як наші молоді спортсмени знову показують свій талант та вражаючі результати на змаганнях. Вірю в нашу молодь! Пишаємося всіма учасниками! Так тримати!»

А вже сьогодні мав нагоду привітати юних бадмінтоністів на ІІІ літній Гімназіаді України і побажати безкомпромісної чесної гри: «Вірю в нашу молодь!»

За перемогу і медалі Гімназіади впродовж трьох днів боролися 36 спортсменів із 8 областей України, а саме: Донецької, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Харківської областей та міста Києва.

Спортсмени змагалися в одиночній, парній і змішаній категоріях, демонструючи свої вміння та здібності на кортах, де між ними відбувалась запекла боротьба.

Переможцями першої літньої Гімназіади України з бадмінтону стали:

І місце – Харківська область;

ІІ місце – Миколаївська область;

ІІІ місце – Одеська область.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×