Розпочато фахові змагання серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти

 

13 квітня 2021 року розпочався  ІІІ (фінальний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професій «Перукар» та «Верстатник широкого профілю». 

Згідно програми конкурсу в онлайн-режимі була проведена  ідентифікація учасників.

З вітальним словом до учасників звернувся  Ігор Гарбарук, заступник Міністра освіти і науки України, який наголосив про важливість проведення фахових змагань серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, що дозволяє визначати та підвищувати рівень професійної підготовки учнів. «Державний рівень змагань ефективно впливає на поліпшення якості професійної підготовки робітничих кадрів, популяризує новітні виробничі технології та технології навчання, робітничі професії серед учнівської молоді. Шість переможців з кожної професії отримають стипендію Президента України», – зазначив заступник Міністра.

На початку Конкурсу зі словами вітання до всіх присутніх звернулась Ірина Шумік,  генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, яка зауважила, що участь у конкурсах фахової майстерності надає можливість молоді набути цінного досвіду у змаганнях, усвідомити професійні значущі якості та планувати перспективи росту професійної майстерності.

Ігор Бойко, начальник цеху з технічної частини АТ «Мотор Січ», голова журі Всеукраїнського конкурсу з професії «Верстатник широкого профілю» та Ангеліна Ковальова, голова Центру перукарів Кіровоградщини, суддя Чемпіонатів України з перукарського мистецтва, голова журі Всеукраїнського конкурсу з професії «Перукар» привітали учасників змагань та побажали кожному бажаної перемоги.

Далі відбулось  проведення теоретичного туру, під час якого учасники виконували тестове завдання на ПК у додатку Google Classroom.

Виконання завдань практичного туру конкурсів буде проходити відповідно до програми проведення, де кожен учасник виконуватиме завдання в режимі онлайн.

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×