У Чернівцях молодші школярі творчо змагалися  на обласному конкурсі з початкового технічного моделювання 

 

У рамках проведення Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2021» на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді 16 березня 2021 року в онлайн-форматі відбувся обласний конкурс з початкового технічного моделювання серед учнів молодшого шкільного віку.

У конкурсі взяли участь 77 учнів і вихованців закладів загальної середньої і позашкільної освіти міських, сільських, селищних територіальних громад Чернівецької області. 

Кількісний склад кожної команди – до 4-х осіб віком до 10 років.

Конкурс проводився у чотирьох номінаціях: «Модель планера», «Модель будиночка», «Транспортна техніка», «Лего-конструювання».

Кожна номінація передбачала виконання завдання безпосередньо під час проведення відеозустрічі. 

У перших трьох номінаціях учасники виготовляли паперові моделі за розгортками та малюнками загального вигляду моделі, які буди надані організаторами за день до проведення конкурсу.

У номінації «Лего-конструювання» учасники представляли домашню роботу з цеглинок «Лего» або аналогічних конструкторів на тему «Книга, що оживає» – композиції, які ілюструють героїв чи події з їхніх улюблених книжок.

На виконання завдання було відведено 2 години. 

Кожен учасник, виготовивши паперову модель транспортного засобу за розгортками та малюнками загального вигляду моделі, передавав її організаторам в день проведення конкурсу. 

Надалі члени журі мали можливість безпосередньо оцінити роботи учасників змагань, звертаючи увагу на якість виробу, правильність і акуратність його виготовлення.

За наказом Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді «Про підсумки обласного конкурсу початкового технічного моделювання серед учнів молодшого шкільного віку 2021» від 29.03.2021 №49 визначено переможців творчих змагань.

Конкурс з початкового технічного моделювання серед учнів молодшого шкільного віку є прикладом застосування STEM і мейкерства у дії – він показує учням і вихованцям, як застосовувати науку, освіту та творчість воєдино у повсякденному житті. 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×