На Дніпропетровщині проведено обласний етап Всеукраїнських змагань з робототехніки «Роботрафік – 2020»

 

У грудні 2019 року на Дніпропетровщині було проведено обласний етап Всеукраїнських змагань з робототехніки «Роботрафік – 2020», метою якого є розвиток інноваційних напрямів STEM-освіти, популяризація науково-технічної творчості, робототехніки, електроніки, створення і програмування роботизованих систем та формування в учнівської молоді життєвих навичок безпеки дорожнього руху.

Організатори змагань: департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, КПНЗ «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді», КВЗО «Дніпровська академія неперервної освіти».

У змаганнях взяли участь 79 учасників у складі 15 команд, серед яких учні 3-11 класів, студенти професійних (професійно-технічних), вищих закладів освіти тощо.

Виборювали першість представники таких міст, як Київ, Дніпро, Бровари Київської області, Оріхів Запорізької області, а також Кам’янське, Жовті Води, Нікополь, Першотравенськ, Павлоград, Покров, Магдалинівський район, селище Межова та село Мала Петриківка Дніпропетровської області.

Зазначимо, що починаючи з вересня 2018 року в області впроваджуються проєкти з робототехніки. Це один з найбільш перспективних напрямків у сфері IT-технологій, координатором яких є КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти».

Предметом змагань є інноваційні дослідницькі проєкти, в основі яких лежить розробка, створення, налаштування та експлуатація роботизованих систем.

Роботизовані автомобілі змагались у категоріях:

  • Рух по моделі міського транспортного руху з дотриманням ПДР.
  • Рух з максимальною швидкістю по гоночній трасі.
  • Конкурс Scratch проєктів з безпеки дорожнього руху для автопілотованих транспортних засобів.
  • Тривимірне моделювання у CAD-системі.

За підсумками змагань в загальному командному заліку призові місця розподілилися наступним чином:

І місце посіли учасники КПНЗ «Центр позашкільної роботи» Павлоградської міської ради;

ІІ місце вибороли представники КПНЗ «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді»;

ІІІ місце у КПНЗ «Центр дитячої творчості «Надія».

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×