Персоналії в історії української педагогіки

 

У день 165-річчя від дня народження С. Ф. Русової, видатного педагога, психолога, громадського діяча, 18 лютого в Центрі позашкільної роботи Святошинського району міста Києва відбувся круглий стіл «Педагогічна спадщина Софії Русової і сучасна освіта».

У заході взяли участь науково-педагогічні представники ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Інституту проблем виховання НАПН України, Хортицької національної академії, завідувачі структурними підрозділами ЦПР, педагоги.

Загалом  учасниками наукового зібрання було розглянуто нові підходи до навчання і виховання в умовах соціокультурних трансформацій українського суспільства в контексті педагогічних ідей С.Ф. Русової, розкрито актуальність психолого-педагогічної спадщини видатного педагога для сучасної освіти, презентовано досвід педагогів щодо впровадження ідей Софії Русової, окреслено перспективи розвитку педагогічних ідей С. Русової в освітній практиці закладів.

Також учасники заходу переглянули відеоролики «Софія Русова – видатний педагог, психолог, громадський діяч» та «В Софіїн день – в Олешню».

Результатом роботи зібрання став «методичний рюкзак ідей» для кожного педагога, який включав матеріали: «Вивчення педагогічної спадщини С. Русової: методичний конструктор для педагогів», «Дороговкази С. Русової».

Учасники високо оцінили роботу круглого столу, підкреслили багатокомпонентність обговорюваних проблем, практичну спрямованість ідей, корисність представлених матеріалів для вдосконалення професійної діяльності.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×