Вітаємо переможців VI Всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність»

 

З 28 по 29 січня 2020 року відбувся фінальний етап VI Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності серед учнів старших класів. Інтелектуальні змагання проводяться з 2014 року з метою виявлення найкращих знавців  фінансової грамотності серед учнівської молоді, а також для залучення науковців, студентів та аспірантів вузів до роботи зі старшокласниками. З 26 команд з усієї України у фінальних іграх взяли участь 10 команд із різних регіонів України, а саме: Вінницької, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернівецької областей та Шевченківського району міста Києва.

Урочисте відкриття відбулося за участі всіх партнерів, які забезпечили підтримку в організації та проведенні змагань: Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», ДВНЗ «Університет банківської справи», Національного банку України, Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору», Національного антикорупційного бюро України, Mastercard, Приватбанку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, «Юніорбанк» та інших учасників.

Спікери на відкритті Турніру звернулись до присутніх зі словами:

«Нинішня подія зібрала переможців з усіх куточків України, адже ви найкращі в знаннях, у волі до перемоги та наполегливості», – наголосила заступник Міністра освіти Любомира Мандзій, вітаючи переможців, і підкреслила, що немає необхідності доводити важливість фінансової грамотності, бо її необхідність диктує саме життя, адже фінансова грамотність – не сума знань і навичок, це реалізована особиста фінансова безпека, фінансова незалежність, нова фінансова поведінка, фінансова культура, яка змінює менталітет людини, дозволяє здійснити Мрію та забезпечує Успіх».

«Я радий бачити молоді натхненні обличчя школярів, які вчаться відповідально ставитися до власних фінансів. Це говорить про те, що нове покоління українців розуміє цінність практичних фінансових знань», – звернувся до учасників заступник Голови Національного банку України Роман Борисенко. Адже Національний банк України визначає фінансову грамотність як частину своїх стратегічних цілей та підтримуватиме заходи з підвищення фінансової грамотності, а фінансово грамотна молодь – це успішні молоді люди, успіхи яких примножать успіхи держави».

Юрій Завалевський, перший заступник ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у своєму зверненні до переможців відзначив унікальність успіху семирічного експерименту, який реалізовував ідею, що спрацювала на випередження часу. «Фінансова грамотність – це предмет, що зібрав найкращих, найуспішніших учнів, найкреативніших педагогів з різних регіонів нашої України, які вибороли право брати участь у інтелектуальних змаганнях Турніру-2020. Участь у Турнірних іграх для всіх вас дає виняткову можливість отримати досвід колективної боротьби, продемострувати лідерські якості, вписати свої імена в історію Турніру, а головне започаткувати Власну Історію Успіху».

Анна Оніщенко, директор з роботи з клієнтами Mastercard в Україні, звернулася до присутніх зі словами: «Сьогодні важливим завданням стає підвищення рівня фінансової грамотності населення, а особливо молодого покоління. Водночас фінансові знання, а також доступ до безпечних та зручних фінансових інструментів – важливі умови включення у фінансову систему та підготовки молоді для подальшого життя у цифровому світі».

Далі за програмою VI Всеукраїнського турніру юних знавців фінансової грамотності відбулася процедура вибору питань та суперників, які потягом трьох годин в інтелектуальних боях виборювали право за участь у фіналі. Учасники боїв мали змогу продемонструвати не тільки рівень знань з фінансової грамотності, але й навички проведення дебатів та вміння працювати у команді.

 

Журі з представників Міністерства освіти і науки України,  Національного банку України, банків України, науковців обирали найдостойнішу команду серед фіналістів.

 

За результатами півфінальної гри до фіналу не потрапили чотири команди: «Демократи» Тернопільської загальноосвітньої школи №16 імені Володимира Левицького Тернопільської міської ради, «Без застави і поручителів» Херсонського ліцею журналістики, економіки та права Херсонської міської ради Херсонської області, «Еквівалент» середньої школи № 163 імені М. Кирпоноса Шевченківського району міста Києва та «Валютний меридіан» із загальноосвітньої школи №6 ім. В. С. Гренджі-Донського Ужгородської міської ради Закарпатської області.

Наступного дня 29 січня відбулися фінальні ігри Турніру. Своєрідним «відкриттям» під час гри стала команда, яка вперше брала участь у заключному турі та за рішенням журі здобула безумовну перемогу у фіналі – це команда «Черлені пацьорки» Надвірнянського ліцею Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області.

Команди «Бізнес-сила» Московського району Харківської області та «Vista» Луцької гімназії  № 21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради Волинської області- посіли друге місце.

Третє місце вибороли команди: «Конотопські відьми» Конотопської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Сумської області, «Фінансист» комунального закладу «Фізико-математична гімназія № 17 Вінницької міської ради» Вінницької області та збірна м. Чернівці «Бізнес ангели» Чернівецької області.

Вітаємо переможців і бажаємо піднесеного настрою, непохитності духу та нових звершень!

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×