Відзначення Міжнародного  дня рідної мови

Щорічно 21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято було оголошено Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні.

Головною метою цього свята є сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн, взаємозбагачення їхніх  культур, відродження самобутніх традицій та звичаїв.

З нагоди святкування Міжнародного  дня рідної мови в Україні Чернівецькою філією ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» організовано проведення  низки  культурно-освітніх заходів: фестиваль-виставка «Моє багатство – рідна мова», флешмоб «Моя материнська мова»,  демонстрація книжкових інсталяцій  «Мова – душа народу».

Цьогорічне свято стане ще однією сходинкою  в розвитку рідних мов і культур, популяризації невичерпних освітньо-культурних надбань громадян України – представників різних національностей, примноження їхнього  внеску у гармонізацію міжнаціональних відносин в Україні.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×