Відбувся фінальний етап ІІІ Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з астрономії

З 24 по 26 січня цього року у старовинному місті Львові проходив ІІ (фінальний) етап ІІІ Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з астрономії. Інтернет-олімпіада проходила на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного і ресторанного сервісу де, завдяки злагодженій роботі його співробітників, були створені найкращі умови для проведення такого заходу. Учасники, їх керівники та журі інтернет-олімпіади були забезпечені усім необхідним для успішного проведення цього заходу, а найперше прекрасно обладнаним укриттям, яке в умовах майже щоденних повітряних тривог, дало можливість працювати злагоджено і ефективно.

До участі у фінальному етапі олімпіади було запрошено 33 учні з більшості областей України. Фінальний етап проходив у два тури: на теоретичному учасникам було запропоновано три задачі на обчислення температур, радіусів орбіт супутників, визначення мас подвійних зоряних систем та їх періодів обертання, а практичний тур складався з двох задач, для роз’язку яких учні мали використати свої уміння працювати із зображеннями небесних об’єктів та рухомими картами зоряного неба.

За результатами змагань журі визначило переможців, а Олена Урдей – заступник директора департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, начальник управління освіти та інновацій департаменту та Богдан Мелех – завідувач кафедри Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор фізико-математичних наук, голова журі олімпіади, привітали учасників з успішним фіналом та вручили цінні призи від партнерів олімпіади.

Щиро вдячні організаторам, журі, Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Львівському національному університету імені Івана Франка, Львівському фізико-математичному ліцею-інтернату, Львівському професійному коледжу готельно-туристичного і ресторанного сервісу за неймовірну атмосферу та чудову організацію і проведення фінального етапу ІІІ Всеукраїнської інтернет-олімпіади з астрономії у 2023/2024 навчальному році.

Щира подяка за фінансову підтримку нашим спонсорам і партнерам Громадській організації  Noosphere та Tyler Cowen.

Бажаємо нашим юним, талановитим астрономам не зупинятися на досягнутому, а рухатись «через терни до зірок»!

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×