Відбувся фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування 2023 року

На початку грудня 2023 року на базі Львівського національного університету імені Івана Франка вперше пройшов півфінал Світової першості серед студентських команд у Південно-східному європейському регіоні ICPC (International Collegiate Programming Contest), який водночас був IIІ фінальним етапом Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування.

Цьогоріч у півфіналі Світової першості брала участь 131 команда, що представляла 65 навчальних закладів з Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Греції, Кіпру, Північної Македонії, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини, України та Чорногорії. Українських команд було 52, частина учасників прибула до Львівського університету, інші – змагались в онлайн-форматі.

Українські команди представляли регіони України: Схід (університети Харкова та Донецька), Північ (університети Києва, Житомира), Південь (університети Миколаєва, Одеси, Запоріжжя), Південний Захід (навчальні заклади з Вінниці, Чернівців, Хмельницького), Центр (навчальні заклади з Дніпра, Кропивницького, Полтави) та Захід (навчальні заклади зі Львова, Ужгорода і Луцька).

Учасників заходу привітали: Богдан Гошко, координатор олімпіади, доцент кафедри програмування факультету прикладної математики та інформатики; Роман Гладишевський, проректор з наукової роботи ЛНУ ім. Івана Франка, академік НАН України, професор; Ольга Малка, менеджерка зі зв’язків з громадськістю партнерської компанії «DataArt»; Олександр Вечур, доцент Харківського національного університету радіоелектроніки; Микола Цапуш, директор конкурсу, професор Політехнічного університету Бухареста.

Учасників з різних держав світу також привітали представники адміністрації Політехнічного університету Бухареста – ректор Міхня Космін Костойу і проректорка Адіна Магда Флореа.

Олімпіада тривала 5 годин, під час яких кожна команда виконувала понад десяток задач. У результаті п’ятигодинного контесту 3 команди зуміли знайти правильні розв’язки для 9 завдань з 12. Усі команди з України.

Перше місце за додатковими показниками (меншою кількістю штрафних балів) здобула команда Харківського національного університету радіоелектроніки (KhNURE Kivi у складі Ігора Баренблата, Костянтина Денисова та Валерія Гриненка).

Друге місце посіла команда з Київського національного університету імені Тараса Шевченка (KNU 0 GB_RAM в складі Костянтина Луценка, Владислава Заводника, Костянтина Савчука) та команда Львівського національного університету імені Івана Франка (LNU Stallions в складі Яреми Стягара, Петра Тарнавського та Максима Щерби).

Три третіх місця посіли команда Infinity університету з Нового Саду (Сербія), команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка KNU_Banderolki та команда CodeBusters з Бухарестського політехнічного університету.

У рамках фіналу змагань два третіх місця зайняли відповідно команди UzNU_Machata Ужгородського національного університету та NULP_Dezhavyu Національного університету «Львівська політех

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×