Відбувся фінальний етап ХХІІІ Всеукраїнської учнівської Інтернет-олімпіади з фізики 2023-2024 навчального року.

 

За сприяння Міністерства освіти і науки України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», на базі Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась ХХІІІ Всеукраїнська учнівська Інтернет-олімпіада з фізики 2023/2024. Завдяки спонсорській підтримці благодійного фонду «Разом» участь у цьогорічних змаганнях була безкоштовною, а завдяки підтримці команди вчителів фізики «OnlinePhysicsSchool» проекту Університету м. Лейдена (Нідерланди) до складу журі, авторів задач та лекторів були залучені відомі та авторитетні науковці й вчителі фізики, Заслужені вчителі України, переможці Міжнародних олімпіад з фізики минулих років та їх наставники.

Колектив ентузіастів, зі складу журі та оргкомітету олімпіади, розробив оригінальну систему проведення заходу з використанням мережі Інтернет, що дозволило реалізувати автоматизоване шифрування робіт учасників першого (заочного) етапу без втручання членів оргкомітету, журі та полегшило контроль за процесом перевірки шляхом використання формалізованої системи критеріїв якості виконання кожного завдання.

У першому (заочному) етапі Всеукраїнської учнівської Інтернет-олімпіади з фізики змагалися понад 300 учнів 9-11 класів майже з усіх регіонів України. У другому (фінальному) етапі, що відбувся 20–23 грудня, взяли участь 78 учнів .

До програми олімпіади входили теоретичний та експериментальний тури змагань, культурно-розважальна програма, цикл лекцій з фізики. Змагання було проведено з дотриманням вимог законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні. З метою убезпечення учасників змагань від можливих загроз змагання проводились в очній формі у декількох локаціях України та за кордоном за безпосередньої присутності та під контролем членів оргкомітету і журі олімпіади.

За результатами змагань журі визначило переможців, серед яких загалом дипломами І ступеня нагороджено п’ять учасників, дипломами ІІ ступеня – дванадцять учасників і дипломами ІІІ ступеня – двадцять один учасник. Дипломи першого ступеня отримали представники Львівської, Одеської та Чернівецької областей, а також учні Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Щиро дякуємо організаторам, учасникам, учителям, науковцям, адміністраторам та всім, хто долучився до проведення змагань.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×