Відбувся Національний онлайн-урок волонтерства

 

5 грудня ініціатива «Шкільний урок волонтерства» провела Національний онлайн-урок волонтерства із почесними гостями та експертами. Ініціаторами заходу є ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана “JuniorS”» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України та ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти”.

До Національного шкільного уроку волонтерства долучилися заступник міністра молоді та спорту Владислав Яцук, засновниця ГО «Українська Волонтерська Служба» Анна Бондаренко, засновник руху «JuniorS» Олександр Педан і координатор із залучення молоді проєкту U-Report Дмитро Бурак.

«Волонтерство — це потужний ресурс для розвитку  молоді. Ми прагнемо, аби у кожному селі та місті України знали про волонтерство», — зазначила Анна Бондаренко.

Національний онлайн-урок волонтерства відбувся в рамках ініціативи «Шкільний урок волонтерства»: у закладах освіти проходять 45-хвилинні уроки, на яких досвідчені активісти, вчителі й знаменитості розповідають школярам, як маленькими кроками досягти значних результатів, та діляться інструментами, що допоможуть їм долучитися до волонтерського руху.

«Влада не завжди може приділяти увагу всім проблемам одночасно. Тому до цього долучаються небайдужі — волонтери», — сказав Олександр Педан.

Понад 10 000 учнів подивилися Національний урок волонтерства, і понад 1800 пройшли опитування від U-Report.

Переглянути запис Національного уроку волонтерства можна за посиланням. Долучитися до ініціативи та провести Шкільний урок волонтерства можна, залишивши заявку на сайті.

Охочим провести Шкільний урок волонтерства, нададуть усі необхідні матеріали: посібник для вчителя, план уроку, презентацію та роздаткові матеріали для вправ. Також можна запросити професійного тренера від Української Волонтерської Служби. План уроку легко адаптувати під умови аудиторії та проводити як офлайн з презентацією та проєктором, навіть в умовах укриття, так і онлайн на будь-якій платформі для навчання.

Наразі в Україні та за її межами провели вже понад 2000 «Шкільних уроків волонтерства». Згідно зі звітами, 55 000 школярів дізналися більше про волонтерський рух і зрозуміли власний потенціал. У першій хвилі 10 найактивніших учасників ініціативи отримали подарунки від партнерів: павербанки та колонки.

За даними U-Report, 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України в той чи інший спосіб, зокрема — як волонтери. Ініціатива покликана залучити їх до волонтерської роботи, розвивати лідерські якості, організаційні здібності, наполегливість і впевненість. Організатори сподіваються, що проєкт допоможе підтримувати психічне та фізичне здоров’я школярів під час війни.

«Шкільні уроки волонтерства» триватимуть до червня 2024 року й охоплять територію всієї України: як школи у великих містах, так і заклади освіти в менших населених пунктах, зокрема — у селах. Також заплановані онлайн-уроки з підлітками, які вимушено покинули домівки й перебувають за кордоном.

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×