Визначено напрями співпраці з Сучавським університетом ім. Штефана чел Маре

14 листопада 2023 року відбулася зустріч керівництва Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» з керівництвом Сучавського університету ім. Штефана чел Маре, з метою визначення основних напрямів розвитку майбутньої співпраці на виконання Договору про співпрацю № 92 від 27 жовтня 2023 року.

Від керівництва інституту участь у зустрічі взяли директор Інституту, доктор економічних наук, професор Євген Баженков і заступник директора з наукової та методичної роботи Інституту модернізації змісту освіти, доктор економічних наук, професор Юрій Сафонов.

Директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков наголосив на важливості співпраці в галузі освіти і науки з одним із найдинамічних та прогресивних університетів Румунії.

Проректор з іміджу, міжнародних відносин та європейського розвитку Сучавського університету ім. Штефана чел Маре Штефан Пуричі розповів про діяльність одного з провідних університетів світу та Румунії, підтримку України та українських біженців, тісну співпрацю із закладами вищої освіти та науковими установами України. Пан Штефан представив досвід університету з проведення наукових та науково-практичних заходів, публікації спільних наукових видань, організації індивідуальних стажувань для вчителів, літних шкіл для студентів та школярів тощо.

Також під час зустрічі було презентовано досвід діяльності Українських освітніх хабів, що створені у країнах ЄС та Великій Британії, їхню підтримку вимушено переміщенних українців.

Сторони спільно дійшли згоди щодо основних векторів розвитку співпраці в галузі освіти та науки на 2023–2024 роки, з-поміж яких є: спільне видання результатів наукових досліджень та обмін публікаціями; організація, проведення та участь у спільних наукових та практичних заходах з підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників; встановлення партнерських відносин з питань розроблення та реалізації національних і міжнародних проєктів з пріоритетних напрямів розвитку освіти, у тому числі спільна участь у грантових програмах Європейського Союзу (Еразмус+, Горизонт Європа тощо).

Ця зустріч є першим кроком на шляху до майбутнього успішного міжнародного співробітництва.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×