Розпочалася XV Міжнародна учнівська олімпіада з географії (IESO 2023)

 

20 серпня 2023 р. у форматі онлайн розпочалася ХV Міжнародна учнівська олімпіада з географії (IESO 2023), яка триватиме до 26 серпня 2023 року.

У цьогорічних інтелектульних змаганнях братимуть участь команди із 29 країн світу.

Україна на олімпіаді представлена командою з п`яти учнів 11 класів закладів загальної середньої освіти.

Базовими закладами освіти, які забезпечують онлайн-участь української команди в олімпіаді, є Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (географічний факультет) та Комунальна обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей» у координації з департаментом освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації.

Програма олімпіади передбачає виконання учнями теоретичних та практичних завдань з галузей знань про географічну оболонку Землі: літосферу, гідросферу, атмосферу та біосферу. Особливістю цієї олімпіади є конкурс дослідницьких проєктів, що проводиться між національними командами учнів з метою оцінки вміння працювати у складі дослідницьких груп.

Чернівецькі організатори олімпіади запропонували учасникам команди насичену екскурсійну програму, що передбачає відвідування місцевих пам’яток та культурних об’єктів. Тож, окрім нагоди проявити себе у дослідницькій царині, учасники матимуть змогу познайомитися з особливостями природи, історії, культури, національної кухні Буковини, а також відчути атмосферу повсякденного життя міста Чернівці.

Бажаємо нашим учням гідно представити Україну на міжнародному рівні!

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×