87 особових справ розглянуто Конкурсною комісією з призначення академічних стипендій імені Героїв Небесної Сотні для студентів та курсантів закладів вищої освіти

 

87 особових справ розглянуто Конкурсною комісією з призначення академічних стипендій імені Героїв Небесної Сотні для студентів та курсантів закладів вищої освіти. Імена переможців буде затверджено наказом Міністерства освіти і науки України.

Засідання Конкурсної комісії з призначення академічних стипендій імені Героїв Небесної Сотні для студентів та курсантів закладів вищої освіти відбулося онлайн 31 липня 2023 року. На розгляд комісії надійшло 87 особових справ претендентів за такими спеціальностями: «Економіка» – 20; «Психологія» – 21; «Агроінженерія» – 10; «Архітектура та містобудування» – 6; «Інженерія програмного забезпечення» – 10; «Географія» – 6; «Сценічне мистецтво» – 4; «Фізична терапія, Ерготерапія» – 7; «Військове управління (за видами збройних сил)» – 2.

На засіданні оголосили, що 1 особова справа, не відповідає пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 15.04.2018 № 396. 

За результатами засідання розгляду справ було визначено переможців конкурсу:

«Економіка» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського;

 «Психологія» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Юрія Дяковського;

«Агроінженерія» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Дмитра Пагора;

«Архітектура та містобудування» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Олександра Плеханова;

«Інженерія програмного забезпечення» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського;

«Географія» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Ігоря Костенка;

«Сценічне мистецтво» – чотири академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна;

«Фізична терапія, ерготерапія» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Василя Мойсея;

«Військове управління (за видами збройних сил)» – дві академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Івана Тарасюка.

Довідково

З метою увічнення подій Революції Гідності, вшанування подвигу наймолодших Героїв Небесної Сотні було засновано 50 академічних стипендій імені Героїв Небесної Сотні для студентів та курсантів закладів вищої освіти державної форми власності, які здобувають вищу освіту за спеціальностями. 

Порядок призначення стипендій регламентують:  

Положення про академічну стипендію імені Героїв Небесної Сотні (Постанова Кабінету Міністрів України № 896 від 15 листопада 2017 року)

Положення про конкурсну комісію з призначення академічних стипендій імені Героїв Небесної Сотні (наказ МОН України від 19.04.2018 року № 396 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 16 травня 2018 р. за № 599/32051). 

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×