Відкрито виставку-екскурс рідкісних видань, документів, літератури та періодичної преси «Соборна Україна: Свято Злуки. Політика пам’яті. Непорушність рубежів України»

Виставка-екскурс рідкісних видань, документів, літератури та періодичної преси «Соборна Україна: Свято Злуки. Політика пам’яті. Непорушність рубежів України» відкрилася у приміщенні Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Експозиція містить матеріали рідкісних вітчизняних і зарубіжних видань, збірників документів, періодики, які відображають вагомість проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, внесок буковинців у національно-визвольні змагання початку ХХ століття. Проведено паралелі між тогочасними і подіями сьогодення в Україні.

Варто відзначити роботи з бібліотечної колекції Аркадія Жуковського – вихідця з Буковини, який став провідним україністом у Франції.

Виставка триватиме до 27 січня 2023 року. Вона орієнтована на студентську та шкільну молодь, викладачів закладів освіти, консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників та інших освітніх установ.

Довідково

Виставка, присвячена Дню Соборності, організована на виконання плану заходів Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» на 2023 рік та угоди про співпрацю між Чернівецькою філією Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та Науковою бібліотекою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×