Проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Формування цифрової компетентності педагогічних працівників»

 

19 грудня 2022 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Формування цифрової компетентності педагогічних працівників». Організаторами конференції виступили Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з ТОВ «Едпро Дистрибюшн» та Центром освітнього консультування.

На конференції висвітлювалися найактуальніші питання щодо підвищення кваліфікації працівників освіти, використання електронних освітніх ресурсів в освітньому процесі, створення уроків за допомогою конструкторів тощо.

Модератором заходу була Вікторія Косик, директорка центру освітнього консультування, авторка підручників та посібників програмного засобу mozaBook, яка у своєму виступі висвітлила загальні питання підвищення кваліфікації працівників освіти та  формування бази нормативно-правових документів.

Світлана Доценко, завідувачка кафедри інформаційних технологій Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди, доктор педагогічних наук, професор, розповіла про  інформаційну безпеку в освітньому середовищі; нормативно-правову базу, що забезпечує кібербезпеку в Україні, про переведення на електронний документообіг закладів освіти, електронний цифровий підпис тощо.

Ірина Зарецька, завідувачка кафедри теоретичної та прикладної інформатики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, кандидат фізико-математичних наук, доцент у своїй доповіді «Цифровий освітній простір: теорія та практики» розкрила питання цифрової компетентності, як умови для успішної діяльності в сучасному освітньому просторі.

Марина Корнієнко, учитель інформатики приватного ліцею «Школа «Ранок», вчитель-методист, Заслужений вчитель України, розповіла про використання електронних підручників на платформі IZZI для організації змішаного та дистанційного навчання, застосування веб застосунків та ЕОРів  в освітньому процесі, про особливості нових електронних підручників видавництва «Ранок».

Дмитро Галько, тренер компанії EdPro, Diamond mozaLearn ICT Expert розповів про освітні продукти  та курси, що проводить компанії EdPro на платформі «MOZAIK».

Запис конференції можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=ET_tvpYDQdY

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×