Проведено засідання оргкомітету ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

5 жовтня в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання оргкомітету ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Головною темою зустрічі стало обговорення деяких питань проведення конкурсу у наступному навчальному році.

Конкурс був ініційований понад 20 років тому видатним громадським діячем і меценатом із Канади Петром Яциком. Сьогодні у співпраці Міністерства освіти і науки України та Ліги українських меценатів здійснюється реалізація цього суспільно значущого заходу для учнівської та студентської молоді, який популяризує українську мову в усьому світі.

Епідемічна ситуація, як і торік, ускладнює проведення масових заходів. Проте організатори намагаються шукати нові можливості та ресурси, зберігаючи традиції конкурсу, які складалися протягом десятиріч.

За словами Юрія Завалевського, першого заступника директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», пандемія і карантин продовжують вносити свої корективи.

«Враховуючи поширення на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, регіональні організатори конкурсу мають звернути увагу на збереження здоров’я дітей і педагогів», – зауважив він.

У контексті цифровізації освіти, яка активно впроваджується в Україні, онлайн-формат проведення заходів дозволяє охопити більшу учнівську аудиторію. Оргкомітет конкурсу обговорив можливість проведення конкурсу в очному або дистанційному форматах.

Нагадаємо, ХХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика розпочнеться у День української писемності та мови, 9 листопада 2021 року.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×