Зустріч Президента України з переможцями міжнародних учнівських олімпіад, їх наставниками та керівниками команд

 

Міжнародні учнівські олімпіади – престижні інтелектуальні змагання, у яких беруть участь молоді люди з багатьох країн світу, серед яких талановиті учні з України.

1 жовтня 2021 року відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з переможцями міжнародних учнівських олімпіад 2021 року, їх наставниками та керівниками команд.

На зустріч запрошено 16 переможців міжнародних учнівських олімпіад 2021 року, 15 наставників та троє керівників команд.

В урочистому зібранні взяли участь Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, члени Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до переможців міжнародних учнівських олімпіад 2021 року та їх наставників відзначив, що наша держава пишається досягненнями молодих інтелектуалів, які ще в юному віці заявили про високий рівень вітчизняної освіти на міжнародній арені. Глава держави запевнив усіх присутніх, що влада і надалі не послабить своєї уваги до проблем пошуку, відбору та навчання обдарованої молоді. Цього року були засновано премії Президента України для переможців учнівських олімпіад премії Президента України.

Володимир Зеленський додав, що, крім учнів – переможців міжнародних олімпіад – преміями Президента України надалі планується відзначати також учителів, які їх підготували.

Президент України щиро привітав переможців та призерів Міжнародних учнівських олімпіад 2021 року, їх наставників, керівників команд, побажав усім високих творчих злетів, душевної наснаги, міцного здоров’я і добра.

Переможцям міжнародних учнівських олімпіад 2021 року було вручено сертифікати на отримання премій Президента України.

Державними нагородами було відзначено педагогічних працівників, які підготували переможців та призерів міжнародних інтелектуальних змагань 2021 року, та керівників команд.

Довідково.

Майже тридцять років команди школярів незалежної України беруть участь у міжнародних учнівських олімпіадах, а здобутки українських школярів слугують зміцненню авторитету нашої держави на міжнародній арені, свідчать про ефективність роботи з обдарованими учнями, а також про те, що Україна має творчу, талановиту молодь, здатну стати могутньою рушійною силою інтелектуального розвитку нашої країни.

За період 1993 – 2021 років у міжнародних олімпіадах в міжнародних олімпіадах взяло участь – 827 учнів, які вибороли 684 медалі різного ґатунку: золотих медалей – 119, срібних – 275, бронзових – 290. Почесними грамотами нагороджено – 43 учні.

У 2021 році команди школярів України взяли участь у чотирьох міжнародних учнівських олімпіадах: з математики, інформатики, фізики та хімії, які в умовах карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню у світі гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,  відбулися в дистанційному форматі.

Результати виступу учнів України у міжнародних учнівських олімпіадах 2021 року – 17 медалей (5 золотих, 7 срібних та 5 бронзових).

Державою здійснюється постійна підтримка талановитих школярів, які досягають високих результатів у інтелектуальних змаганнях міжнародного та всеукраїнського рівнів. З цією метою для обдарованої учнівської молоді створюються сприятливі умови для їх успішного розвитку.

Починаючи з 2021 року започаткована нова система відзначення досягнень переможців міжнародних учнівських олімпіад. Це – 40 премій Президента України переможцям Міжнародних учнівських олімпіад у розмірі 100 тис. гривень та 85 премій Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад у розмірі 20 тис. гривень, визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 347 «Питання призначення та виплати стипендій і премій Президента України у сфері освіти».

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×