Всеукраїнська онлайн-конференція «Інновації тіловиховання 2.0»: 6 годин освітніх інсайтів

 

6 вересня 2021 року відбулася Всеукраїнська онлайн-конференція «Інновації тіловиховання 2.0».

Організаторами конференції виступили Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Це вже другий подібний захід, який цьогоріч, завдяки онлайну, став по-справжньому міжнародним і зібрав 27 спікерів з України, Великої Британії, Іспанії, Швейцарії, Фінляндії та Білорусії.

Модератором конференції виступив Роман Греба — президент Української федерації учнівського спорту України.

Серед спікерів конференції − професійні тренери, прогресивні вчителі України, переможці конкурсу вчителів-новаторів. Виступали міжнародні експерти, психологи, представники Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

На конференції було висвітлено сучасні моделі підготовки та програми навчання і розвитку для педагогів, про інклюзію в системі освіти, інновації в освітньому процесі та популяризацію здорового способу життя — усього за шість годин конференції організатори та учасники змогли охопити більше 20 тем.

Директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков повідомив про зміни у проведенні шкільних уроків з фізичної культури. Одне з нововведень НУШ — модельна навчальна програма. З 1 вересня 2021 року нова система стартувала у 140 школах. З наступного 2022/2023 навчального року модельна програма стане обов’язковою для всіх закладів загальної середньої освіти України.

Директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Валіцький розповів про програму президента України «Здорова країна» і старт соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Учасники обговорювали, як мають змінитися підходи до викладання фізичної культури, щоб уроки були водночас корисними, цікавими, сучасними та інклюзивними.

«Інноваціі тіловиховання» — це унікальний продукт для вчителів фізичної культури», — наголосила Катерина Білоруська, президентка міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation.

Варто зазначити, що всі доповіді на конференції супроводжувалися перекладом жестовою мовою від ГО «Відчуй». У прямому ефірі онлайн-конференцію дивилися 3755 осіб. Також, усі бажаючі можуть переглянути її у записі за покликанням.

Такі проєкти об’єднують талановитих вчителів-новаторів навколо спільної ідеї розбудови та покращення української освіти.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×