Учасники онлайн-наради про важливість проведення моніторингового дослідження стану розвитку позашкільної освіти

 

Сьогодні в ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» відбулася онлайн-нарада щодо розробки інструментарію для проведення моніторингового дослідження стану розвитку позашкільної освіти.

Олена Биковська, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, наголосила на важливості проведення даного дослідження та підкреслила, що заклади позашкільної освіти є невід’ємною складовою системи освіти.

Олена Дікова-Фаворська, професор кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, запропонувала учасникам обговорити завдання моніторингового дослідження та відповідно до них – сформувати анкети для опитування респондентів.

Ольга Флярковська, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи зазначила, що опитування респондентів буде проходити в онлайн-форматі. Вона окреслила основні аспекти проведення моніторингового дослідження.

Валерій Мачуський, завідувач лабораторії позашкільної освіти Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, запропонував додати до завдань моніторингу питання виявлення ставлення місцевої влади до діяльності закладів позашкільної освіти, що дасть можливість для ширшого аналізу результатів дослідження та більш ґрунтовних висновків.

Наталія Савенко, виконавчий директор Міжнародної асоціації позашкільної освіти, директор Центру позашкільної роботи Святошинського району м. Києва, зазначила, що важливим також є виявлення факторів, що ускладнюють діяльність закладів позашкільної освіти.

Учасниками робочої групи було визначено мету проведення моніторингового дослідження стану розвитку позашкільної освіти, окреслено основні завдання дослідження та визначено категорії респондентів, які будуть брати участь в опитуванні.

У підсумку, Світлана Боровська, керівник Харківського відділення МАПО, директор Харківського Палацу дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради Харківської області, запропонувала зібратися повторно для обговорення змісту анкет.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×