Інститут модернізації змісту освіти презентує досягнення освіти і науки на Дванадцятій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти»

 

Упродовж 26-28 травня цього року у Київському Палаці Спорту проходить Дванадцята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти».

Щорічно навесні виставка збирає значне професійне співтовариство, провідних спікерів і експертів у сфері освіти – це педагоги та вчені, видавці і розробники сучасних освітніх технологій, представники влади та бізнесу, керівники центрів розвитку і творчості, виробники обладнання для навчального процесу.

Метою виставки є об’єднання учасників освітнього процесу в пошуку ефективних шляхів підвищення якості освіти, розвитку національних і міжнародних освітніх проєктів і програм, сприяння встановленню ділових контактів, збагачення досвідом, розвиток ініціативи в реалізації завдань, визначених сучасним розвитком нашої держави й надати можливість презентувати інноваційні досягнення, напрацювання закладів освіти й наукових установ, продемонструвати педагогам і фахівцям новітні засоби навчання, обладнання для предметних кабінетів, проєкти, програми й рішення для вдосконалення освітнього процесу.

На виставці представлені: університети, академії, інститути, коледжі, технікуми, наукові установи; заклади професійної (професійно-технічної) освіти, науково-методичні центри; органи управління освітою (обласні, міські, районні, об’єднаних територіальних громад); школи, гімназії, ліцеї, дошкільні й позашкільні заклади освіти; видавництва, фонди, асоціації, освітні портали; виробники і постачальники сучасних засобів навчання, новітніх технологій, обладнання, проєктів, програм і рішень для впровадження в процес навчання та управління закладом освіти.

На відкритті виставки з найкращими побажаннями до присутніх та врученні почесних відзнак, дипломів та медалей учасникам виставки були представники ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» – директор Євген Баженков, перший заступник директора Юрій Завалевський, заступник директора з науково-методичної роботи Юрій Сафонов.

В рамках виставки в онлайн-форматі проходять конференції, семінари, тренінги за участю керівників, провідних фахівців і науковців Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», практичних працівників галузі освіти й представників закордонних закладів освіти, міжнародних представництв, а також випускників, учнів, батьків і широкої громадськості. Безпосередньо на стендах учасників виставки очно відбуваються майстер-класи та презентації.

Тематичні заходи (90 вебінарів) охоплюють актуальні питання щодо компетентнісної спрямованості освітнього процесу, впровадження індивідуальної освітньої траєкторії в практику, використання інтерактивних технологій, організації інклюзивного навчання тощо.

Зазначимо, що цьогоріч ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» представляє на виставковому стенді матеріали за темою «Авторські школи в Україні: третя хвиля відродження».

Загалом серед тематичних заходів Інституту – конференції: «Модернізація змісту професійної освіти в умовах євроінтеграції України», «STEM – світ інноваційних можливостей»; семінари: «Компетентнісна спрямованість освітнього процесу в авторській школі», «Сучасні освітні проєкти та інновації», «Упровадження інновацій у закладах освіти як чинник підвищення якості освіти»; круглі столи: «Педагогічна спадщина Григорія Сковороди і сучасна освіта», «Сучасні тренди освітньої проєктної діяльності в громадах», «Індивідуальна освітня траєкторія здобувача освіти: вітчизняний та зарубіжний досвід».

Виставку проводить Компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Виставкові експозиції розміщені в Київському Палаці Спорту з урахуванням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо протиепідемічних заходів на період дії адаптивного карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×