Відбулося засідання організаційного комітету Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Джерело творчості»

 

12 травня 2021 року відбулося онлайн-засідання організаційного комітету Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Джерело творчості».

Юрій Завалевський, заступник директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», заступник голови організаційного комітету, оголосив порядок денний засідання та зазначив, що  організаційний комітет здійснює координацію підготовки ІІІ етапу Конкурсу, визначає його умови та порядок проведення.

Алла Середницька, начальник відділу позашкільної освіти виховної роботи МОН України зазначила, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», у 2021 році переможців Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» визначатимуть за підсумками заочного туру ІІІ етапу та нагороджуватимуть дипломами організаторів Конкурсу.

На засіданні було затверджено персональний склад журі Конкурсу за наступними напрямами позашкільної освіти: військово-патріотичним; дослідницько-експериментальним (наукове відділення «Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство»); еколого-натуралістичним (профіль «Квітникарство»); науково-технічним (художньо-технічний профіль: кіно- та фотомистецтво); туристсько-краєзнавчим; художньо-естетичним (образотворчий профіль).

Ольга Флярковська, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи зазначила, що цьогоріч у заочному турі ІІІ етапу Конкурсу братимуть участь представники майже всіх регіонів України: за військово-патріотичним напрямом – 13, дослідницько-експериментальним – 11, еколого-натуралістичним – 17,  науково-технічним – 19, туристсько-краєзнавчим – 20, художньо-естетичним – 27 осіб.

 

Також було затверджено персональний склад учасників заочного туру ІІІ етапу Конкурсу: всього 107 представників із 25 регіонів України.

Ольга Флярковська поінформувала, що під час заочного туру відбуватиметься оцінювання опису власного педагогічного досвіду кожного учасника, вимоги до змісту якого наведено в Інструктивно-методичних рекомендаціях щодо проведення Конкурсу.

 

Для підбиття підсумків Конкурсу було запропоновано форму узагальнюючої таблиці результатів заочного туру, де зазначено обов’язкові розділи опису педагогічного досвіду.

Також на засіданні було затверджено персональний склад апеляційної комісії Конкурсу, що передбачено розділом VIII Положення про Конкурс.

Наостанок, Геннадій Шкура, керівник Українського державного центру позашкільної освіти, наголосив на необхідності чергового засідання організаційного комітету щодо визначення умов проведення церемонії нагородження.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×