На Херсонщині проведено низку заходів до Дня безпечного Інтернету

 

У лютому Херсонською академією неперервної освіти спільно з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та навчальними закладами області проведено низку заходів, що спрямовані на підвищення освіченості з питань безпечного використання цифрових технологій учнів.

Так, наприклад, за результатами активності визначився Раківський заклад повної загальної середньої освіти Бериславської міської ради Херсонської області.

«Марафон» до «Дня безпечного Інтернету (SID/ДБІ) 2021»  стартував вже 2 лютого. І розпочався він з опанування активностей та реєстрації учасників та учасниць до «Safer Internet Day Challenge 2021», що проводять з нагоди Міжнародного дня безпечного Інтернету програма академій Cisco та провідні університети України за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Протягом періоду з 8 до 12 лютого для учнів 9-11 класів проведено «Урок безпеки» та тестування грамотності цифрової поведінки. Його учасники розглянули основні правила безпеки дітей в Інтернеті, «зважували» деякі ризики та загрози, що приховані у глобальній мережі, серед яких фішинг, грумінг, соціальна інженерія, секстинг та кібербулінг.

Була чудова можливість ознайомитися зі змістом курсу «Вступ до кібербезпеки» у межах «Safer Internet Day Challenge 2021». Зауважимо, що учні готуються до проходження загальноукраїнського тестування для перевірки «безпечність своєї поведінки в цифровому світі».

Також для учасників заходу проведено онлайн-тестуванням «Проблеми інформаційної безпеки. Загрози, що виникають при роботі в Інтернеті». Даний тест допоміг виявити первинний рівень грамотності в користуванні Інтернетом та визначити «найзахищеніших» й «тих, що потребують допомоги».

Загалом по області до Дня безпечного Інтернету у закладах освіти було проведено цикл бесід «Безпека дітей та Інтернет», «Дівчата STEM» – уроки безпеки», Всеукраїнський Інтернет-конкурс до 20-ї річниці акції «День без мобільного телефона» (старт),  тестування Інтернет-грамотності «Наскільки ти захищений від кібер загроз?» тощо.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×