Продовжуємо змагатися: фінальний етап Всеукраїнської учнівської Інтернет-олімпіади з фізики відбувся

 

Нещодавно на базі Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради проведено Інтернет-олімпіаду з фізики 2020/2021 навчального року, організовану Міністерством освіти і науки України, Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти», Управлінням освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонським фізико-технічним ліцеєм Херсонської міської ради за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації.

З метою забезпечення якісного проведення змагань, колективом Херсонського фізико-технічного ліцею було розроблено авторську систему дистанційного проведення олімпіад, що дозволило реалізувати автоматизоване шифрування робіт учасників першого (заочного) етапу без втручання членів оргкомітету або журі та полегшило контроль за якістю перевірки шляхом використання формалізованої системи критеріїв якості виконання кожного завдання.

До складу журі увійшли знані науковці, вчителі та методисти, серед яких Заслужені вчителі України, переможці Міжнародної олімпіади з фізики минулих років та їх наставники.

Фінальний етап Інтернет-олімпіади з фізики відбувся 20 грудня 2020 року в очному режимі. Змагання були проведені з дотриманням усіх вимог та діючих на момент проведення заходу карантинних обмежень. Зокрема, учасники Інтернет-олімпіади брали участь у змаганнях, розташовуючись у спеціально обладнаних приміщеннях п’яти регіональних центрів під наглядом членів оргкомітету та журі.

За допомогою хмарного сервісу, що функціонує у Херсонському фізико-технічному ліцеї, процес виконання робіт в усіх центрах одночасно учасники могли бачити на спеціальних моніторах. Загалом у фінальному етапі Інтернет-олімпіади з фізики 2020/2021 навчального року взяли участь 37 учнів з різних регіонів України.

Після завершення виконання завдань роботи учасників у їх присутності були запаковані і запечатані, а пакети уповноваженими представниками оргкомітету і журі змагань було направлено для перевірки до базового закладу проведення Інтернет-олімпіади.

Щиро дякуємо учасникам змагань, вчителям, науковцям, адміністраторам та всім, хто долучився до проведення Інтернет-олімпіади з фізики.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×