Подолаємо труднощі разом: підписано угоду про співробітництво між Об’єднанням організацій роботодавців України та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти

 

Днями відбулася зустріч голів Об’єднання організацій роботодавців України та Асоціації інноваційної та цифрової освіти.
Болючою темою для нашої держави на сьогодні є брак кваліфікованих працівників, їх невідповідність до сучасних вимог ринку праці. Серед основних причин – відтік кадрів за кордон через відсутність робочих місць і малооплачувана робота.


«Людський капітал – одна із найголовніших переваг України, котра не використовується, потрібні умови, щоб інтелект, виробничі потужності тощо були затребувані на національному ринку і працювали на українську економіку та бюджет», – у своїй промові наголосив Анатолій Кінах, голова Об’єднання організацій роботодавців України, президент Українського союзу промисловців і підприємців.

З цим погоджуються і в Асоціації інноваційної та цифрової освіти, зокрема Сергій Веретюк: «Ми повинні пропагувати престижність технічних і робочих професій, звичайно, які повинні і гарно оплачуватися. Профорієнтація – один із найголовніших напрямків в освітньому процесі, це та мета, якої ми хочемо досягти».

Станіслав Куценко, помічник директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» акцентував увагу на тому, що необхідною є тісна взаємодія з Українським союзом промисловців і підприємців щодо напрацювання концепції профорієнтації у закладах освіти.


Отже, головною метою зібрання стало підписання угоди про співробітництво, що передбачає спільну розробку Всеукраїнської програми профорієнтації та підготовки робітничих професій, і, як наслідок – ефективна система підбору кадрів для українських роботодавців на всій території України через реалізацію концепції «Освіта впродовж життя» (Life Long Learning).


Тому в рамках Програми на єдиному онлайн-порталі кожне підприємство, зокрема із компаній-членів Українського союзу промисловців і підприємців та Об’єднання організацій роботодавців України, може створювати вакансії, а сертифіковані тренери Асоціації інноваційної та цифрової освіти спільно з HR-ами відповідної компанії створять «паспорт» даної професії у вигляді навчального курсу з використанням інноваційних освітніх технологій: онлайн-лекцій, SCORM-курсів, практичних тренінгів, консалтингових та маркетингових програм.

У подальшому сторони планують запуск єдиного порталу Програми профорієнтації, організацію прес-конференцій, вебінарів, семінарів, практичних тренінгів за методом змішаного навчання (blended learning) тощо.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×