Розпочинається фінальний етап Х (ювілейного) Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

 

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
І голос твій нам душі окриля,
Встає в новій красі, забувши лихоліття,
Твоя, Тарасе, звільнена земля,
У росяні вінки заплетені суцвіття
До ніг тобі, титане, кладемо.
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
Тебе своїм сучасником звемо.

 

Як влучно сказав Василь Симоненко про видатного Кобзаря.

Тарас Шевченко не лише геніальний поет та художник, він митець з пророчим мисленням. Шевченко є високим моральним авторитетом, людиною, яка своїм життям формувала духовні цінності української нації, поетом сучасним і разом з тим прогностичним.

Ми щиро захоплюємося високим образом Кобзаря. Широта політичного мислення, боротьба проти соціальної неправди і неволі, проти будь-якого насильства над людськими душами піднесла Тараса Шевченка до вершин речника української нації.

Для багатьох поколінь українців, і не тільки українців, Шевченко –  це не лише те, що вивчають, а й те, чим живуть, з чого черпають сили й надії.

Кожний, хто глибоко вивчає творчість Кобзаря, неминуче переконується, що має вона світове значення.

Адже не дивно, що твори Шевченка перекладені всіма слов’янськими мовами, а також грузинською, вірменською, казахською, узбецькою, німецькою, англійською французькою, датською, новогрецькою, іспанською, хінді, японською, в’єтнамською, корейською, румунською, італійською, угорською, малайською, бенгальською та багатьма іншими мовами.

І вже сьогодні, 8 лютого, учнівська та студентська молодь України,  а також молодь з числа українців із різних держав світу, долучається до участі у цьому престижному конкурсі. Молодь, яка виявила бажання викласти на папері свої роздуми та емоції –   що Шевченко значить для України загалом і для кожного з нас зокрема.

Традиційно фінальний етап конкурсу розпочинається  з урочистостей. По завершенні свята учасники різних вікових категорій перейдуть до аудиторій для виконання творчих завдань, де їм необхідно буде продемонструвати належне володіння художнім словом, здатність до фахового аналізу мовно-літературного та культурно-історичного матеріалу та творчі здібності загалом.

Конкурсні роботи, написані учасниками престижних змагань, будуть передані кваліфікованому і неупередженому журі для визначення тих, хто виявиться найкращим у цьогорічних випробуваннях.

Бажаємо яскравих перемог усім учасникам цьогорічного конкурсу!

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×