STEAM-команди презентували досвід на VI Всеукраїнському фестивалі «STEAM HUMAN FOR PEACE» у м. Івано-Франківськ

24-25 жовтня 2024 року проведено Всеукраїнський STEAM-фестиваль «STEAM HUMAN FOR PEACE: сила розуму й добра заради людства» на базі Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради.

STEAM-фестиваль – це інноваційний простір для презентації досвіду на всеукраїнському і міжнародному рівнях. Метою фестивалю є розвиток STEAM-освіти, популяризація інноваційних освітніх технологій та STEАM-проєктів, залучення освітян до внеску в досягнення Глобальних цілей сталого розвитку, створення платформи для спілкування, пошуку та підтримки перспективного досвіду STEАM-освіти, творчих і наукових проєктів здобувачів освіти заради миру, безпеки й добра, створення умов для формування й розвиткуінтелектуального потенціалу учнівської молоді, поширення кращогопедагогічного досвіду та здобутків у галузі STEAM-освіти.

Програма фестивалю була насиченою: презентації, тренінги, майстер-класи, воркшопи і багато приємних сюрпризів. Учасники фестивалю мали можливість познайомитись з цікавими розробками, проєктами від теорії до практичної реалізації. Кожна робота, представлена онлайн або офлайн, була унікальною: новаторські ідеї, інноваційний досвід, дієві відповіді на виклики суспільства.

Для учнівської молоді – це перші, але впевнені кроки до сучасної науки і омріяної професії. STEAM-фестиваль надихав рухатись далі: прогнозувати, створювати, аналізувати, головне не зупинятись.

Підводячи підсумки Фестивалю, з радістю вітаємо переможців!

Відзнаку «Найкращий STEM-проєкт року» отримала команда здобувачів освіти Дніпровського ліцею №111 Дніпровської міської ради Дніпропетровської області.

Переможцями у 5 номінаціях стали:

за напрямом «Природничі науки» – команда юних науковців Черніївського ліцею Івано-Франківської міської ради;

за напрямом «Інженерія» – команди юних винахідників Дніпровського ліцею № 111 Дніпровської міської ради Дніпропетровської області та Коломийського ліцею № 9 Коломийської міської ради Івано-Франківської області;

за напрямом «Програмування» – команди STEM-платформи Znaiemotse (Чехія) та Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради;

за напрямом «Мистецтво» – креативні вихованці Міського центру дитячої та юнацької творчості Івано-Франківської міської ради;

за напрямом «Математика» – юні математики науково-технічного ліцею із м. Єлгава (Латвія).

Призи глядацьких симпатій отримали команди Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж електронних приладів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу», Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Дякуємо нашим командам-учасникам, менторам і тьютерам, партнерам, управлінцям і менеджерам освіти за розвиток STEAM-освіти, популяризацію інноваційних освітніх технологій та STEАM-проєктів.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×