Розпочався фінальний етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

 

Розпочався фінальний етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2024», що триватиме з 12 до 18 травня 2024 року. Дванадцять фіналістів у кожній з номінацій «Образотворче мистецтво», «Українська мова та література», «Фізика» та 11 у номінації «Географія» змагатимуться за звання «Учитель року». 

Фінальні змагання розпочалися в очній формі у Львові (номінація «Українська мова та література»), Тернополі (номінація «Географія»), Ужгороді (номінація «Фізика»), Чернівцях (номінація «Образотворче мистецтво»). 

Учасники проведуть конкурсні уроки, а також виконають фізичний експеримент (номінація «Фізика»), дослідження (номінація «Географія») і майстерку (номінації «Українська мова та література», «Образотворче мистецтво»).

Нагадаємо, що відбірковий етап конкурсу було організовано в дистанційній формі: з 8 по 13 квітня 2024 року проведено змагання в номінаціях «Географія», «Українська мова та література»; з 15 по 20 квітня 2024 року в номінаціях «Образотворче мистецтво», «Фізика». За підсумками відбіркового етапу було визначено дванадцять конкурсантів лідерів у рейтингу, які продовжать змагання у фіналі. 

Більше інформації про всеукраїнський конкурс «Учитель року 2024» (нормативні документи, протоколи, відомості відбіркового етапу) розміщено на сайті Міністерства освіти і науки України.  Перебіг Конкурсу висвітлюється на сторінці Конкурсу у фейсбуціВідеозаписи конкурсних випробувань будуть розміщені на YouTube-каналі «Учитель року»

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» було започатковано майже тридцять років тому. Відповідний Указ  29 червня 1995 року підписав Президент України.    

Метою Конкурсу було визначено: стимулювання активної участі вчителів у становленні і розвитку  національної  системи   освіти, популяризації кращих педагогічних  здобутків і професійної майстерності.

За двадцять дев’ять років конкурс «Учитель року» об’єднав чимало талановитих педагогів, став платформою для спілкування і педагогічних ініціатив. Переможцям конкурсу присвоюється почесне звання «Заслужений вчитель України». 

 

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×