Відбувся фінальний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

В усіх областях України та місті Києві 3 лютого 2024 року відбувся фінальний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Фіналістами конкурсу стали 744 здобувачів закладів загальної середньої,  професійно-технічної освіти,  студенти та курсанти закладів вищої освіти.

Цьогоріч конкурс було присвячено 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря, який залишається для молодого покоління символом високої духовності та нового етичного мислення. Творчий конкурс дає можливість учасникам змагань вкотре звернутися до поетичного спадку Тараса Шевченка, продемонструвати високий рівень своїх літературних та філологічних здібностей.

Конкурсантів та конкурсанток щиро привітав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, який наголосив на важливості мовно-літературних змагань для розвитку і функціонування державної мови, що є фактором єдності і національної ідентичності українського народу. Тарас Кремінь подякував шевченколюбам та їх наставникам за шанобливе ставлення до української мови, закликав зміцнювати Україну своїми знаннями та побажав молодим людям творчого натхнення.

Також учасників теплими напутніми словами вітали керівники  регіональних органів управління освітою, обласних інститутів післядипломної освіти, відомі письменники, громадські діячі, які побажали конкурсантам наснаги, упевненості у власних силах, реалізації творчих задумів та перемог. Перед початком фінальних змагань переможців регіонального етапу конкурсу було нагороджено відповідними дипломами обласних державних адміністрацій.

Завдання фінального етапу конкурсу були суголосні із сучасністю. Виконуючи їх здобувачі освіти писали листи другові чи подружці, які сьогодні опинилися за кордоном і навчаються в іншій країні, українському героєві, який воює на фронті, а також працювали над есе за темами «Маленька благодать Шевченкового світу», «Слова-символи українського духу в поезіях Тараса Шевченка», «Героїчне у творах Тараса Шевченка», «Вірш Тараса Шевченка, який промовляє до всього світу», створювали проєкт сценарію фільму «Тарас Шевченко. Відкриття».

Бажаємо перемоги тим, хто впродовж багатьох років невпинно відкриває для себе творчість Тараса Шевченка як скарбницю мудрості й джерело духу!

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×