Національна школа управлінських кадрів: Intel ® Skills For Innovation

 

Діяльність Національної школи управлінських кадрів (Школа), що створена в ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», спрямована на підготовку резерву управлінських кадрів, підтримку і науково-методичний супровід новопризначених керівників закладів освіти, подальший професійний розвиток досвідчених директорів.

Серед задач Школи – пошук ефективних шляхів подальшої модернізації освіти України, активізація впровадження інформаційно-цифрових технологій, реалізація Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) та розширення співпраці з партнерами. Інститутом модернізації змісту освіти підписано Меморандум про співпрацю з Intel Corporation, яким передбачено низку заходів, зокрема, реалізацію Проєкту «Підвищити стійкість освітніх систем, перетворивши роль технологій» у рамках програми Intel ® Skills For Innovation. Виконання завдань цього проєкту, що відбувається за активної підтримки корпорації LanTech, сприятиме визначенню пріоритетів для тих, хто приймає рішення (керівники, педагоги):

  • широке впровадження технологій у викладанні та навчанні;
  • розвиток ролі вчителів і нові методи навчання;
  • формування навичок і мислення, щоб підготувати учнів до майбутнього;
  • зосередження на побудові стійких освітніх систем.

Сьогодні вже можна говорити про перші результати спільної роботи. У період з 19 по 22 липня 2022 року група керівників закладів загальної середньої освіти, науково-педагогічних працівників регіональних закладів ППО проходила курси підвищення кваліфікації за англомовною програмою Intel® Skills for Innovation. Безпосередню участь у підготовці програми навчання, її змістового й організаційного забезпечення взяв директор Центрального і Східноєвропейського офісу Luigi Pessina та менеджер проєкту Jolanta Vasilevska. Заняття, які провели тренери Програми Krystle Lau і Scott Campbell, розкрили нашим слухачам надзвичайно цікавий і дієвий світ цифрових технологій, які пропонує для навчання учнів і студентів корпорація Intel. Розроблено понад 70 StarterPacks (навчальні заняття) для учнів початкової, середньої і старшої школи, що є інтегрованими за змістом шкільних предметів і можуть використовуватися в освітньому процесі як закладів загальної середньої та позашкільної освіти, так і професійної та вищої. Тренінги, які були насичені сучасними технологіями, цікавим навчальним матеріалом і позитивними емоціями слухачів, стали черговим поштовхом для професійного розвитку всіх, хто до них долучився. ДНУ «ІМЗО» спільно з Intel Corporation та LanTech продовжать дистанційне навчання педагогічних, науково-педагогічних працівників і керівників закладів освіти за перекладеними на українську мову матеріалами тренінгів. Слідкуйте за нашими оголошеннями!

Декілька відгуків про тренінги перших слухачів Програми Intel® Skills for Innovation:

«Дуже дякую за запрошення і таку чудову ідею організувати тренінг!!!», – Олександра Сологуб.

 «Досвід неймовірний, інтенсив і величезний заряд інноваційності. Дякуємо тренерам Intel і всім у нашій команді за взаєморозуміння, за ідеї», – Оксана Бутурліна.

 «Нашим партнерам команди Intel і всім колегам вдячність за нові знання, менторський супровід, спільну працю, обмін досвідом!», – Тетяна Жорницька.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×