Всеукраїнська семінар-нарада фахівців психологічної служби у системі освіти

27 червня 2022 року відділом наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» організовано Всеукраїнську семінар-нараду фахівців психологічної служби у системі освіти щодо організації діяльності навчально-методичних центрів∕кабінетів/лабораторій психологічної служби під час воєнного стану.

На початку наради з вітальним словом виступила кандидатка педагогічних наук, начальниця відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Ольга Флярковська.

Вікторія Мельничук, завідувачка сектору соціально-педагогічної роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» оголосила питання щодо проведення організаційно-методичної та практичної роботи працівників психологічної служби у воєнний період.

На заході були розглянуті наступні питання:

  1. Підвищення кваліфікації працівників психологічної служби освіти України щодо психологічної допомоги, технології консультування, терапії під час переживання втрати, відновлення психолога після роботи з учасниками освітнього процесу, які проживають горе.
  2. Нагородження працівників психологічної служби у системі освіти України Грамотою, Подякою Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».
  3. Звітність працівників психологічної служби щодо стану та розвитку психологічної служби у  системі освіти України (2021/2022 н. р.).
  4. Підведення підсумків проведення ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Просвітницькі програми» та додатковій номінації для практичних психологів і соціальних педагогів «Особливості роботи вчителя фізичної культури з дітьми з ООП» за підтримки Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation.
  5. Планування діяльності щодо організації психологічної підтримки учасників освітнього процесу на 2022/2023 н.р..
  6. Інформація про добір кандидатур до складу предметних (галузевих) експертних комісії та експертних груп.
  7. Навчання практичних психологів і соціальних педагогів стосовно надання підтримки та допомоги дітям, педагогам, батькам з числа переселенців, осіб, які були в гарячих точках, бомбосховищах, осіб, що переміщуються, біженців і місцевого населення.
Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×