Розпочався фінальний етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

5 лютого 2022 року в обласних центрах і Києві розпочався фінальний етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Учасників і учасниць фінального етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка привітав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет:

“Вкотре Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка об’єднує українців навколо культури. Українська мова має давню історію, а цінності духовного буття формувалися впродовж століть на творчості Тараса Шевченка.

Поет, художник, мислитель і громадський діяч від часів кріпацтва відстоював долю української літератури. Ясність, виразність, народнопісенна тональність, національна образність і простота мовлення у його творах стали важливою складовою нашої мови.

Сьогодні учасники фінального етапу будуть розвивати слово й думку через сучасне розуміння Шевченкових творів, осягати буття й генерувати ідеї.

Вірю, що конкурс відкриє можливості для обдарованої молоді, яка розкриє себе за допомогою художнього слова, світогляду та філософії творчості Тараса Шевченка.

Бажаю учасникам і учасницям фінального етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка успіхів, а також творчих і цікавих завдань. Нехай у чесній боротьбі переможуть найсильніші.

З повагою до Вас!”

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь надіслав привітання учасникам та організаторам ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка https://drive.google.com/file/d/1HzsA5x3IiWTsPUa7C2Lyau_SAnzi2qaR/view?usp=sharing.

У Конкурсі візьмуть участь учні 5-11 класів, ліцеїсти військових ліцеїв, учні закладів професійної освіти, студенти, курсанти закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Конкурсні завдання дають можливість кожному учаснику розкрити творчий потенціал, філологічне мислення та філософське бачення через творчість Тараса Шевченка. Завдання будуть надіслані о 9:00 у день проведення Конкурсу на електронну адресу установи, що відповідає за проведення заходу в регіоні.

Щороку Конкурс налічує понад 1 млн учасників, до змагань також долучаються українці, які проживають за кордоном. Мовно-літературні змагання відбуваються в Канаді, Молдові, Італії, Іспанії, Індії, Бельгії, Ірані, Словаччині, Білорусі, Польщі, Йорданії, Туреччині та інших країнах.

Довідково

Змагання організовано відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року №571.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×